Sinoć (19.4.2014.) su u Crime:Scene organizaciji u novosadskoj CK13 nastupila tri benda, zapravo bendovi Microsonic i Xanax a Surreal Eternity je više bio u formi dj seta. No svakako, za sve prisutne se našlo ponešto za uživati.

Uz standardno veći broj posetilaca ispred CK nego ispred bine, desetak minuta nakon najavljenog, nastupa novosadski sastav Microsonic. Četverac je predstavio i pesme sa novog albuma, pretežno indie i new wave zvuka i počeo da zagreva atmosferu. 


Xanax je zaokupio pažnju prisutnih već na samom početku nastupa, sa frontgerlom koja je prvu pesmu izvela ležeći na bini. Konstantno animiranje prisutnih je urodilo plodom pa se masa tokom nastupa napokon zgustila neposredno uz binu prateći interesantnu kombinaciju ritam mašine, živog bubnja, klavijatura i povremeno čela. Kako je nastup ovog alternative-synth benda odmicao tako su i oni sami zvučli sve življe a i na početku mirna publika se opustila i na kraju izmamia ovacijama  i par pesama bisa – „Tajnu“ i „Mašineriju“. Najveći utisak na mene je ostavio upravo sam njihov nastup, ali i pesme u kojima učestvuje i  violončelo, dajući samom zvuku dodatnu snagu i ubedljivost.


Kako nas je Xanax poprilično razigrao, Surreal Eternity je nastavio, praveći zaokret ka dark elektro i trance zvuku. Jedina zamerka nastupu je već poprilično osipanje mase, ali i konstantno stišavanje zvuka u klubu, što je poprilično uticalo kako na atmosferu tako i na sam doživljaj prezentovanog koje uz smanjenje decibela nije moglo ni da se doživi u punoj snazi i pravom izdanju. 

Marina Perović