Grupa Xanax ima novi singl/spot - remiks pesme Mašinerija. U pitanju je drugi singl sa debi albuma Ispod površine koji je objavljen u maju mesecu, a spot je urađen zajedno sa Dejanom Stanisavljevićem, frontmenom grupe Beograd, sa kojom Xanax sarađuju više od godinu dana. Stanisavljević, koji je na prvencu benda producirao nekoliko pesama i uradio dva remiksa, napomenuo je da je interesantno to da su, s obzirom da živi u Kanadi, spot radili preko interneta, i dodao; "Pola je snimljeno u Beogradu, a pola u Vankuveru gde sam konačno i završio sve specijalne efekte i rad u Adobe After FX-u". 
Nadovezala se Sana Garić, pevačica Xanaxa: "Deo spota je sniman na 24. spratu solitera na Banjici, gde su se kamerman Marko Simić i članovi benda hrabro peli kroz maleni prozor na krov (smeh). Na taj usnimljen materijal smo dodali predeo iz mašte - animaciju kojom smo pokušali da što bolje dočaramo nehumanu mašineriju u kojoj se krije cvet koji cveta iz betona. Novi spot dodaje još jedan sloj značenja pesmi “Mašinerija” jer kroz kombinaciju žive slike i kompjuterski generisane grafike plastično prikazuje kontrast između nehumanosti modernog društva i neuništivosti slobodnog duha.". 
U pripremi su još dva spota. "Nastavljamo zanimljivu saradnju sa Dejanom Stanisavljevićem, tako da smo polako počeli da radimo na pesmama za novi album", dodaju Xanax.