Helly Cherry web magazin posvećen alternativnoj i pop kulturi
Godina XXII, na internetu od 20.5.2003.


Osnivač i urednik: Nenad Popović

Redakcija: Tamara Lujak, Nikola Franquelli, Daniel Tikvicki, Ana Nikolić, Andrea Kane, Janko Takač, Đorđe Miladinović, Antonio Jovanović, Ivana Grujić, Kristijan Vekonj, Nikola Dragomirović, Nemanja Mitrović, Zoran Popnovakov, Miljan Ristić, Ilija Najdanović, Miloš Pavlović, Aleksandar Petrović, Slobodan Novokmet, Tatjana Smiljanić

Fotografi: Vovka Chudinov, Maša Miljković, Nikola Đorđević, David Hrubik, Ilija Marjanović, Smiljana Mirkov

Logo: Mihailo Dragojević

Ilustracije: Kostja Ribnik, Đorđe Miladinović

Dizajn i tehnička podrška: Predrag Popović, Marjan Stojnev

Kontakt

imejl: hellycherry [A] gmail.com

Tekstovi su lično mišljenje autora i ne predstavljaju zajednički stav redakcije.

Drugi o nama 

Lenjamin Cherokee
Ja kontam da ste vi u redakciji redom naduvani, i da se bas dobro zajebavate na ovom internetu...

Geenger Records
U moru regionalno-internetskog traljavog pisanja o glazbi HELLY CHERRY suvereno zrači kvalitetom, znanjem i predanošću.

Čvaka Svak - pilot broj
Ispod ovog lako prepoznatljivog URL-a krije se web-zine „Helly Cherry“, čiji je dvobroj 36/37 (vau!) ovih dana postavljen na mrežu. Unutra se nalaze tekstići taman toliki da ih svako može pročitati bez gubljenja dragocenog internet vremena, informativni i zgodni, kano da pripadaju novinarskoj filozofiji „jedne šlajfne“. Sadržaj novog broja je sledeći: intervjui sa Stronghold, Lira Vega, The Antals, Nevermind, Lude Krawe, svirke, fanzini, recenzije muzičkih izdanja, stripovi, filmovi, pričice... Sve u svemu, puno punog teksta, zanimljivo i pregledno. Ako ste na mreži, HC je mnogo primamljiviji od svih tih silnih pornića i mahinacija za izbegavanje plaćanja ionako skupog seksa...
Ivan Velisavljević

Roargh.org
Mangupi poput nas mogu si dozvoliti mišljenje zaista o svemu. Nije nam preporučljivo vjerovati oko većine stvari, no za fanzine se ne damo zajebavat. Krvavo smo isfotokopirali previše papira u rijetkim i preskupim provincijskim fotokopiraonama s curama koje nikako da nauče pravilno okrenut A4 stranicu i obostrano je iskopirat kako valja. U svih jebenih 50 primjeraka. Danas na duši interneta leži i katastrofalan prirodni prirast fanzina koji se donekle očekivano smanjio. Buletine s informacijama i vijestima o sceni potpuno su zamijenili forumi, novosti o bendovima i koncertima saznat ćete na MySpaceu, a karakteristične emo i osobni fanzini preselili su se među blogove. Zapravo, nema pojma što je na papiru još uopće ostalo. Već se tjednima obilazimo koncerte i trudimo se kupiti najobičniji pankerski vulgaris fanzin. Za početak bi voljeli naći distribuciju, ali i to će čini se biti izazov dostojan posebnog istraživačkog odjela kojeg ćemo s tim ciljem morati oformiti. Pronađi scenu or die!
No dobro, dok ne propadnemo skroz u patetično blato undergrounda recimo kako će scena, barem dok je ne pronađemo, živjeti u našim srcima te na internetu. O forumima ćemo neki drugi put, a sada ćemo započeti novu eru roarghove rubrike recenzije fanzina: Fanzini na struju! Nisam dugo razmišljao tko će biti prvi gost. Ne znam je li najstariji, ali sigurno jedan od pionira web fanzinarenja – helly cherry veb zine. Još više od tog slatkastog imena za privlačenje maloljetnih pankerica osvojio nas je njegov radni staž – pazite sad, kao đabalebaroški portal otvoren je još 1999., a probučen u web zine radi od 2003! Primjera radi, upravo u tom razdoblju Roargh! se još naveliko baktao s obostranim kopijama. Tekstovi su prilagođeni vašem kratkom vremenu, zdravlju i štetnom buljenju u ekran - što kraći to čitljiviji. Ne kao ovdje kod nas na Roarghu gdje i dalje pišemo tekstove iz obijesti, a ne zbog vas.
Meni na stranici jedino malo nedostaje neslužbenog i osobnog štiha tako da mi nekad sve djeluje prehladno i objektivno. Što dakako nije loše, jer zaboga – pogledajte kakvu altenativu upravo čitate. Da ne postoje ovakvi pedantni sajtovi možda bi i Roargh! zapao taj rudarski posao što bi bilo pogubno za nas koji se radije držimo hrane, mode i žutila. Radije se zato vratite na sigurnije linkove pravovjernih provjerenih snaga.
Odgovoriti iz prve na to što ćete zateći na helly cherry potpuno je nemoguće. Radije pitajte za ono što nećete naći. Ali ne nas jer mi to sve još nismo stigli pročitat. A čitamo još od vremena kada smo se sat vremena spajali na mrežu, a računala su nam imala hard disk manji od jedne gige. U 60 brojeva objavljene su stotine recenzija i tekstova o svemu što bi trebalo zanimati jednog hardkor pankera koji drži do sebe. Mi kao takvi uz frizuru i kul panky obleku ne propuštamo čitati helly cherry u čijem ćete najnovijem broju naći i intervju s Ivanom Mučnjakom jr-om, dobrim duhom hrvatskog fanzinaštva. Svako tko se namjerava baviti fanzinima trebao bi pročitati barem jedan njegov uradak prije nego se odvaži načiniti svoj. Ne da vidi kako se to radi već da proba shvatiti zašto se to radi. A Helly cherry crew sve to kuži zato toplo preporučamo da ih klikate i dalje.
Niptuck detalj broja 60: Svjesno ili ne, u samo tri intervjua uspješno su napravili jeben presjek svekolike hrvatske scene posljedjih 100 godina – Franjić-Mučnjak-Moonlee.
Ocjena: čista ko suza zaslužena petica (5)