Zašto niste pisali o mom bendu kada smo vam poslali mejl/poruku?

Dva su razloga zašto ponekad ne napišemo ništa. Jedan je da nije dovoljno da pošaljete poruku „imamo novi singl/koncert/šta god može neki članak?“ nakon čega sledi link. I ništa više.

Potrudite se da predstavite sebe i svoj rad na što bolji način. Potrudite se da se izdvojite iz mase jer verujte, svakoga dana dobijamo veliki broj sličnih zahteva.

Pošaljite osnovne informacije o vama: ko ste, šta ste, šta svirate, pošaljite materijal oko koga bi mogao da se napiše članak pa ćemo poslati i dodatna pitanja, uzeti izjavu i skockati lepu priču. Ne budite šturi sa informacijama. Proskitajte malo po internetu, pogledajte kako se pišu saopštenja. Potrudite se da predstavite sebe i svoj rad na što bolji način.

Ali vi ste novinari, vi morate to da pišete!

Hmmm, ipak ne, ne moramo mi ništa! Pre svega, to je domen PR-a. Imajte u vidu da nemamo obavezu ni prema kome. Imamo pravo da sami uređujemo sopstvene novine. Pa, na šta bi ličilo da nam određujete o čemu ćemo mi pisati na našem sajtu? Nema ljutiš. J Pa zamislite da neko vama dođe i kaže: „Ne, ne možete svirati tako, morate ovako“. J

Imate pravo. Šta bi onda trebalo da uradimo?

Redakcija magazina Helly Cherry je pre svega posvećena pisanju i objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja, spotove i razne manifestacije. Uglavnom, sve ono što više spada u servisne informacije i domen PR-a.

Ipak, redakcija ostavlja mogućnost vama da pošaljete saopštenje koje želite da objavimo.

Sve koncertne, izdavačke, promotivne aktivnosti bilo pojedinaca, kolektiva, bendova i/ili izdavačkih kuća koje želite da objavimo treba dostaviti uz sav potreban pres materijal (fotografija, linkovi, saopštenje).

Da bi se vaša vest našla na našem sajtu, pošaljite email u sledećoj formi:
  1. u polju subject ukucajte naslov vesti koji želite da objavimo;
  2. u polju za tekst punu vest. Ne zaboravite da koristite ispravnu (šđčćž), a ne "ošišanu" latinicu;
  3. uz sve to priložite sliku (attachment) koja će ilustrovati vest koju šaljete (ako šaljete fotografiju benda morate imati saglasnost i dozvolu fotografa za njeno korišćenje, potrebno je navesti i autora fotografije);
  4. sve to pošaljite na hellycherry [et] gmail.com (ne na fejsbuk ili instagram stranicu).
Saopštenja koja ne ispunjavaju ove uslove neće biti objavljena. Helly Cherry takođe zadržava pravo da ne objavi vest.

Zašto ne recenzirate mp3 download linkove?

Zato što stiže dovoljno diskova, kaseta isl, i takvi bendovi imaju prednost. Za linkove često ne ostane vremena.