Često postavljana pitanja

Zašto niste pisali o mom bendu kada smo vam poslali mejl/poruku?

Dva su razloga zašto ponekad ne napišemo ništa. Jedan je da nije dovoljno da pošaljete poruku „imamo novi singl/koncert/šta god može neki članak?“ nakon čega sledi link. I ništa više.

Potrudite se da predstavite sebe i svoj rad na što bolji način. Potrudite se da se izdvojite iz mase jer verujte, mi svakoga dana dobijamo gomilu sličnih zahteva.

Dajte neke osnovne informacije o vama, ko ste, šta ste, šta svirate, dajte neki materijal oko koga bi mogao da se napiše članak pa ćemo poslati i dodatna pitanja, uzeti izjavu i skockati lepu priču. Ne budite šturi sa informacijama. Proskitajte malo po internetu, pogledajte kako se pišu saopštenja. Potrudite se da predstavite sebe i svoj rad na što bolji način.

Ali vi ste novinari, vi morate to da pišete!

Hmmm, ipak ne, ne moramo mi ništa! Pre svega, to je domen PR-a. Druga stvar je da mi nemamo obavezu ni prema kome. Imamo pravo da sami uređujemo sopstvene novine i na šta bi ličilo da nam vi određujete o čemu ćemo mi pisati na našem sajtu? Nema ljutiš. J Pa zamislite da neko vama dođe i kaže: „Ne, ne možete svirati metal, vi morate svirati post-pank“. J

Imate pravo. Šta bi onda trebalo da uradimo?

Redakcija magazina Helly Cherry je pre svega posvećena pisanju i objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja, spotove i razne manifestacije. Uglavnom, sve ono što više spada u servisne informacije i domen PR-a.

Ipak, redakcija ostavlja mogućnost vama da pošaljete saopštenje koje želite da objavimo.

Sve koncertne, izdavačke, promotivne aktivnosti bilo pojedinaca, kolektiva, bendova i/ili izdavačkih kuća koje želite da objavimo treba dostaviti uz sav potreban pres materijal (fotografija, linkovi, saopštenje).

Da bi se vaša vest našla na našem sajtu, pošaljite email u sledećoj formi:
1) u polju subject ukucajte naslov vesti koji želite da objavimo;
2) u polju za tekst punu vest. Ne zaboravite da koristite punu (šđčćž), a ne "ošišanu" latinicu;
3) uz sve to zakačite sliku (attachment) koja će ilustrovati vest koju šaljete;
4) sve to pošaljite na hellycherry [et] gmail.com.

Saopštenja koja ne ispunjavaju ove uslove neće biti objavljena. Helly Cherry takođe zadržava pravo da ne objavi vest.

Zašto ne recenzirate mp3 download linkove?

Zato što stiže dovoljno diskova, kaseta isl, i takvi bendovi imaju prednost. Za linkove često ne ostane vremena.

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva