Veterani hrvatske alternativne scene, zagrebačko-čakovečka četvorka Bad Blood upravo je objavila novi video spot zanimljive tematike. Spot je rađen za pjesmu “Cast The Stone” s njihovog posljednjeg EP-a Counterstrike, objavljenog prošle godine.

Video materijali za spot snimani su na lokacijama u Zagrebu i Samoboru. Režiju potpisuje poznati osječki snimatelj i video producent Robert Ferenc, koji je već radio s bendovima sličnog žanra, poput osječkih metal prvaka War Head i Kymera.

Pjesma i spot alegorijski se odnose prema kamenovanju, starorimskom načinu kažnjavanja kriminalaca i osuđenika za najrazličitija nedjela. Kroz tekst pjesme, Bad Blood progovara o modernim oblicima kamenovanja:
- U ta davna vremena svjetina ili probrana manjina presudila bi preljubnici, lopovu ili bogohulniku, najčešće bez ikakvih konkretnih dokaza, te ih osudila na kamenovanje. Gađanje kamenjem do smrti. Tu bi kaznu sprovodila ista ta huškačka svjetina, rulja koja je iz bezimene mase, u anonimnosti, licemjerno, bacala kamene gromade na nesretnika ili nesretnicu. Slična situacija ponavlja se i danas, kada kao društvo u cjelini robujemo internetu, društvenim mrežama i forumima. Danas je dovoljno da neki anonimni “moralist” pojedinca ili skupinu optuži za bilo što, a svjetina na forumima i mrežama tu optužbu prihvaća zdravo za gotovo. Počinje “kamenovanje” riječima, širenje, čak i proširivanje te laži, koja pojedinca ili skupinu stavlja na stup srama. Izvršitelji takvog kamenovanja opet su sakriveni u anonimnosti, iza svojih nadimaka i profila. Nerijetko je to moderno digitalno kamenovanje okrutnije i s dalekosežnijim posljedicama od biblijskog, objašnjava pjevač i glavni tekstopisac Branko Nađ.

Bad Blood postoji od 1998. godine, a svira mješavinu hardcora i thrashmetala po uzoru na Panteru, Pro Pain, Hatebreed, Lamb Of God.
Upravo je Pro Pain i dugogodišnje prijateljstvo s njima rezultiralo najvećim dosadašnjim postignućem benda. Naime, pjevač Gary Meskil gostovao je Bad Bloodu na pretposljednjem albumu Silence = Death (Miner Records, 2013), u pjesmi i u spotu "Freedumb State Of Mind".

Cijela diskografija - tri albuma i jedan EP dostupni su kao besplatan download.

Dosad je Bad Blood objavio četiri ostvarenja:
- 2000. "Reality Screams" / selfreleased
- 2001. "To Sin By Silence" / selfreleased
- 2013. "Silence = Death" / via Miner Recordings (Switzerland)
- 2014. "Counterstrike" EP / free bandcamp download

Band čine Bruno Grobelšek (gitara), Nenad Ratajec (bass), Zoran Kokan (bubnjevi) i Branko Nađ (vokal).
Bad Blood je nadaleko poznat po svojim energičnim, divljim live nastupima, a dio te energije sada prenose i publici u najnovijem spotu “Cast The Stone”.
Više informacija o bandu može se pronaći na njihovom službenom Facebook profilu.