Bad Blood je osnovan daleke 1998. godine i od prvog su dana odlučili stvarati glazbu koja bi svojom mješavinom odala počast njihovim najvećim uzorima, bendovima poput Pantere, Pro Pain, Sepulture, Slayer, itd. Vrlo brzo band je postao popularan diljem Hrvatske po svojim atraktivnim, divljim live nastupima. Godine 2000. i 2001. izdaju svoja prva dva full-length albuma Reality Screams odnosno To Sin By Silence, sviraju s Pro Pain, gostuju po Mađarskoj, Sloveniji.

Prije nekoliko godina band se ponovo okuplja u novoj postavi koju čine vokal Branko Nađ, gitarist Bruno Grobelšek, basist Nenad Ratajec i bubnjar Hrvoje Štefanac.

Nakon što su prošle godine podigli puno prašine trećim dugosvirajućim albumom Silence = Death, na kojem su ugostili Gary Meskila iz legendarnog Pro Pain (koji se pojavio i u spotu za pjesmu “Freedumb State Of Mind”), band je početkom veljače ove godine u zagrebačkom Subscalar studiju počeo snimati novi materijal.

Šest novih pjesama bend opisuje kao “najiskreniji, najintimniji, ali i najbrutalniji materijal” koji su ikad napisali i snimili. Za moćnu modernu produkciju zaslužan je Mario Tomašković (Subscale, Kryn), međutim pjesme su i dalje zadržale prepoznatljiv Bad Blood potpis.

EP Counterstrike može se besplatno skinuti sa njihovih stranica, a fizički primjerak moći će se kupiti isključivo na nastupima Bad Blood!