Uskoro stiže dugo očekivana serija posvećena jednom od najuticajnijih bendova u istoriji, koji je zaslužan za razvoj pank pokreta u Ujedinjenom Kraljevstvu – Seks Pistols. Pre godinu dana prikazane su prve fotografije a sada, kao najava, predstavljem je kratki prvi trejler koji nagoveštava šta nas otprilike očekuje, javlja NME a prenosi City Magazine.

U pitanju je serija čiji je tvorac i scenarista Kreg Pirs, a koju je režirao Oskarovac Deni Bojl (o čemu smo pisali prošle godine). Pistol će imati šest epizoda baziranih na memoarima Stiva Džonsa, gitariste benda, pod nazivom Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol. Radnja se tiče „rokenrol revolucije”, u čijoj srži je ovaj bend, a kroz koju nas vodi Džonsov glas. To je priča o klincima iz radničkih porodica, bez budućnosti i perspektive, koji su zaljuljali truli establišment i zauvek promenili muziku i pop-kulturu.

U glumačkoj postavi je puno mladih glumaca – Tobi Volas kao Stiv Džons, Džejkob Slejter kao Pol Kuk, Anson Bun kao Džon Lidon, Kristijan Lis kao Glen Metlok, Luj Partridž kao Sid Višiz, Sidni Čendler kao Krisi Hind, Talula Rajli kao Vivijen Vestvud, Mejzi Vilijams kao Džordn, Ema Eplton kao Nensi Spandžen i Tomas Brodi-Sangster kao Malkolm Meklaren.

Serija bi trebalo da se bavi svim trenucima ključnim za ovaj bend, a nadamo se da je Deni Bojl spremio još jednu poslasticu za sve fanove. Pistol debituje na serijalu Disney+ 31. maja.