Objavljene prve fotografije iz televizijske serije o bendu Sex PistolsSviđa ti se? Javi ostalima!

Kanal FX otkrio je prve fotografije iz svoje dolazeće serije o bendu Sex Pistols u režiji proslavljenog Denija Bojla.

Legendarni britanski pank sastav dobiće omaž u vidu mini-serije “Pistol”, koju za FX razvija Krejg Pirs, scenarista filma “Moulin Rogue”. Radnja je zasnovana na memoarima “Lonely Boy: Tales from the Sex Pistols” iz 2018. godine, koje je napisao gitarista grupe Stiv Džouns.

Kako sajt Screenrant javlja, čuvenog gitaristu i jednog od osnivača benda glumi Tobi Valas. Ostatale članove benda glumiće Lui Petridž kao Sid Višis, Anson Bun kao Džon Lajdon i Džejkob Slejter kao Pol Kuk.

U glumačkoj postavi biće još i Tomas Brodi Sangster, kao menadžer benda Malkom Meklaren i Talula Rajli, koja će tumačiti Vivijan Vestvud, modnu ikonu koja je presudno uticala na definisanje imidža britanske pank scene.

U nizu novih fotografija koje je objavio Rolling Stone, fanovi imaju prvi pogled na seriju koja je trenutno u produkciji, a imaće ukupno šest epizoda. Izgleda da je prva fotografija rekonstrukcija izvođenja slavne numere “Pretty Vacant” 1977. u Top the Pops, slavnoj britanskoj muzičkoj emisiji.


Ovo nije prvi put da se ekranizuje karijera benda Sex Pistols. Deo je ispričan u filmu iz 1986. godine “Sid i Nancy”, u kom Geri Oldman glumi Sida Višiosa u kontekstu njegove tragične romanse sa Nensi Spandžen.

Ovo ostvarenje steklo je kult kod publike, ali ga je Džon Lajdon odbacio kao izmišljotinu. Sličnim rečima dočekao je i snimanje nove serije, odbio svoje učešće u ovom projektu, tako da njegove stavove treba uzeti sa rezervom.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva