Objavljene prve fotografije iz televizijske serije o bendu Sex Pistols



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Kanal FX otkrio je prve fotografije iz svoje dolazeće serije o bendu Sex Pistols u režiji proslavljenog Denija Bojla.

Legendarni britanski pank sastav dobiće omaž u vidu mini-serije “Pistol”, koju za FX razvija Krejg Pirs, scenarista filma “Moulin Rogue”. Radnja je zasnovana na memoarima “Lonely Boy: Tales from the Sex Pistols” iz 2018. godine, koje je napisao gitarista grupe Stiv Džouns.

Kako sajt Screenrant javlja, čuvenog gitaristu i jednog od osnivača benda glumi Tobi Valas. Ostatale članove benda glumiće Lui Petridž kao Sid Višis, Anson Bun kao Džon Lajdon i Džejkob Slejter kao Pol Kuk.

U glumačkoj postavi biće još i Tomas Brodi Sangster, kao menadžer benda Malkom Meklaren i Talula Rajli, koja će tumačiti Vivijan Vestvud, modnu ikonu koja je presudno uticala na definisanje imidža britanske pank scene.

U nizu novih fotografija koje je objavio Rolling Stone, fanovi imaju prvi pogled na seriju koja je trenutno u produkciji, a imaće ukupno šest epizoda. Izgleda da je prva fotografija rekonstrukcija izvođenja slavne numere “Pretty Vacant” 1977. u Top the Pops, slavnoj britanskoj muzičkoj emisiji.


Ovo nije prvi put da se ekranizuje karijera benda Sex Pistols. Deo je ispričan u filmu iz 1986. godine “Sid i Nancy”, u kom Geri Oldman glumi Sida Višiosa u kontekstu njegove tragične romanse sa Nensi Spandžen.

Ovo ostvarenje steklo je kult kod publike, ali ga je Džon Lajdon odbacio kao izmišljotinu. Sličnim rečima dočekao je i snimanje nove serije, odbio svoje učešće u ovom projektu, tako da njegove stavove treba uzeti sa rezervom.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva