About to Attack je alternative metal bend iz Majdanpeka koji je nastao u maju 2022. Iako se članovi benda znaju od ranije, dogovoren je sastanak sa muzičkim instrumentima u prostoriji gde se i ranije vežbalo. Na prvom „sastanku“ ili probi benda, bend je započeo autorski rad bez mnogo govora, i tu već nastaje beta verzija pesme „Fight My Faith“. Budući da je sve to išlo u odgovarajućem pravcu i da se svima dopalo, bend je odlučio da nastavi sa radom u pravcu prve autorske numere. Iako je cilj benda bio da se bavi isključivo autorskim stvarima, bend je zbog dužine repertoara ubacio i određene obrade da bi nastupi trajali duže. Krajem decembra bend snima prvi EP, koji je zbog životnih uslova i dalje u procesu sređivanja zvuka. U međuvremenu, bend nastupa uživo i radi na novom materijalu. Tematika benda nije uslovno određena, kao ni pravac. U daljem planu je EP izdanje, muzički video i nastupi u regionu.

Članovi benda su: Kina – vokal, Shomy – gitara, Vlajko – bas, Miki – bubnjevi

Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?

About to Attack je nastao u maju 2022. godine bez imalo muke, Kina i ja smo dugo pregovarali online da napravimo nešto zajedno, ali budući da nikad nismo imali vremena, zakazali smo “blajnd dejt”, gde smo pozvali Mikija i Vlajka koji su prethodno radili u cover punk bendu. Bukvalno smo otišli u prostoriju koju smo relativno svi koristili, i umesto priče počeli da radimo. Uopšte nismo imali pojma u kom pravcu će se razvijati i kako će to zvučati... Jedino što smo znali pre toga je da svi volimo energničnu muziku i time smo se poveli. Svi smo imali isti cilj, da snimamo, sviramo uživo i da uživamo u tome. Iako je idejni cilj bio da napravimo nešto što će biti interesantno, nama je ovaj bend poslužio kao “izduvni ventil”. Tako da nam više nisu potrebne antistres loptice nego kada je frka, okupimo se i radimo ono što volimo. Slušaoci za sada mogu da dožive ovaj bend na više načina, ali trenutno ideja je da se prilikom nastupa provedemo dobro svi, kako slušaoci, tako i mi.

Motivi i filozofija benda...

Iako nema tu mnogo filozofije, svi se suočavamo sa pojmom zvanim “život”, nemamo predstavu u kom pravcu će to voditi, zato što je svaki dan za sebe, ali držimo se toga da je najpotrebnija energija da bi se pregurali naredni periodi, tako da osnovni motiv nam je da p(r)oživimo dovoljno da kažemo da nam je period benda About To Attak jedan od najboljih pored suočavanja sa životom. Imamo neku sreću u realnosti da dolazimo iz te grupacije naroda koja živi slično kao i mi, pa je totalno skromno za primetiti da će se i slušaoci pronalaziti u našim pesmama.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?

Vodimo se tematikom društva, svi smo u principu šljakeri, radimo u državnim i privatnim firmama, pa se ostatak energije razbija u polju muzike, Ključni faktor jeste upravo to što dolazimo iz malog grada gde ne postoje godišnja doba, već postoji vegetacija i depresija. Prilikom vegetacije i bend cveta, dok depresivni period koristimo da izvučemo ostatak iz nas, pa taj deo koristimo tako što konzumiramo čajeve, pišemo tekstove i muziku, snimamo nešto u kućnim uslovima itd.. Tako da About To Attack ima razne varijacije koje se definišu same po sebi. Naše pesme uglavnom i govore same za sebe.

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?

Interesantna je stvar da je ovo prvi bend koji smo svi okupili a da nismo imali nikakav problem.

Draž je verovatno bila u tome da pojma nismo imali zašto smo se skupili i u međuvremenu smo shvatili da imamo zajednički cilj. Jedino što znam je da smo milion puta pre toga probali da se okupimo sa drugim ekipama i uvek je pre ili kasnije to pucalo iz nekih razloga. Bilo to neslaganje, prevelike ili premale želje.. Sa bendom About to Attack smo ubrzo podelili uloge u bendu gde je svako bio zadužen za nešto, bilo to organizovanje proba ili nastupa, pisanje pesama i tekstova, jednostavno je svaka kocka došla na svoje mesto. Opet, naša priča je još na samom početku, pa ćemo u daljem periodu odgovoriti na ovo pitanje malo adekvatnije.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...

Još uvek nismo naišli na veće probleme kao bend, tako da za sada jedini problem su nam smenski radovi, pa ne možemo da se organizujemo za probe baš kad bi mi to želeli. Iako generalno nije neki veliki problem i ne ometa bend u većoj razmeri, prilično smo vremenski ograničeni. Uvek posle nastupa jurimo nazad za Majdanpek, budući da se uvek desi da smo prva smena već dan posle svirke. Naprimer, desilo se da smo radili prvu smenu, otišli za Beograd, odradili svirku i otišli pravo na posao posle svirke. Ne dozvoljavamo da trpi bend, ali ni poslovi kojima se bavimo, tako da jedina problematika su uglavnom naše spavajuće duše dan posle svirke.

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?

Smatram da nismo bend za svadbe, ali definitivno nismo za sahrane. Bazirani smo na nekoj underground priči i naravno da postoji želja da idemo dalje, ali nam je ovo sasvim dopadljivo, tako da bismo zadržali taj krug ljudi koji i dalje zapravo zaista uživaju u tvrdom zvuku i doživljavaju ga kao i mi. Shodno tome, kada budemo izdali ovaj EP, pokušaćemo da ga prezentujemo svima, pa, kako se bude odvijalo, videćemo da li imamo ciljanu publiku ili ne.