Muzički časopis NME se vraća u štampu posle pet godina, ponovo lansirajući novo globalno fizičko izdanje časopisa ovog leta.

Kako javlja portal Ravno do dna, svetski muzički i pop kulturni brend gradiće novo poglavlje na svojoj ostavštini otkrivanja novog i onoga što prati novim dvomesečnim globalnim štampanim izdanjem “pružajući bibliju koja prikazuje najbolje nove umetnike i bendove na svetu, uz ekskluzivne nove franšize, industriju na vidiku i stručne recenzije najnovijih muzičkih, TV, filmskih i gaming izdanja”, kako stoji u objavi.


Pošto je prvi put pokrenut 1952., NME je poslednje štampano izdanje nedeljne inkarnacije časopisa objavio 2018. godine.

“Nova inkarnacija časopisa zabavljaće, informisati i nadahnjivati čitaoce ​​opsednute zabavom i širu industriju iskorištavanjem NME-ovog fenomenalnog novinarstva svetske klase kako bi ojačao status brenda kao vodeće svetske destinacije za muziku i pop kulturu”, kažu iz ovog medija.

Povratak časopisa donosi i novi dizajn kao i osveženje sadržaja. Svako izdanje biće najavljeno naslovnicom kojom će NME-ovo uredništvo, koje podržava talente u usponu, predstaviti nove izvođače i bendove.

– Štampano izdanje oduvek je bilo kamen temeljac brenda NME i oduševljeni smo što možemo da najavimo njegov povratak – kaže glavna operativna i komercijalna direktorka NME Networks Holi Bišop. – Naš novi globalni časopis prirediće najbolje od NME-ja; podržavajući umetnike i bendove u usponu i služeći kao definitivno važan glas u pop kulturi.