Despite The Noise je četvoročlani bend iz Kragujevca, poznat po žestokom zvuku iz old school hardcore/crossover branše.

Bend se okupio 2020. Članovi benda su se skupili da zajednički vrate hardcore na mesto koje zaslužuje. DTN je sastavljen od članova poznatih Kragujevačkih bendova. Peđa - gitara (Dead Joker), Deda - Bas (Larska, Trula koalicija, Ewen), Lune - bubanj (Čbs, Lur) i Buca (Progression of a live). Ove godine bend je izbacio singl pod nazivom “Fog” za koji je urađen i spot sa svirke iz Doma omladine Kragujevac. Trenutno završavaju prvi studijski album od 10 pesama koji će izaći najverovatnije krajem ove ili početkom iduće godine.

Ovaj hardcore/crossover bend je imao veoma zapažene nastupe po Beogradu i Kragujevcu, a posle izlaska prvog albuma planiraju da sviraju što više klubskih i festivalskih svirki.

foto: Black Dot production
HC: Ideologija, motivi i filozofija benda...
DTN:
Bend je nastao u vreme korone kada nam je svima bilo dosadno, nije bilo nikakvih svirki, nikakvih dešavanja, pa smo rešili da se opustimo i pravimo muziku koja nam je svima ležala na srcu svih ovih godina, ali iz ovih ili onih razloga je nismo svirali. Posle prvih par probi smo shvatili da trebamo nastaviti sa radom. Opuštena atmosfera, druženje i čista energija je ono što nas spaja i povezuje i na kraju krajeva doprinosi da pravimo ovakvu muziku!

HC: Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
DTN:
Ideja o bendu je nastala iz dosade u vreme korone 2020 god. Želja je bila da sviramo oldskul hardcore/crossover, koji smo svi veoma dugo slušali. Sviranje u ovom bendu je čisto sprovođenje pozitivne energije u muziku koju volimo. Mislim da se to na koncertima oseti i da zbog toga vredi svirati i praviti ovakvu vrstu muzike!

HC: U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
DTN:
Hardcore je sam po sebi neka vrsta bunta i negodovanja za stvari koje se dešavaju oko tebe. Naši tekstovi govore o životu u nakaradnom sistemu vrednosti i ne svatanju života oko sebe.

HC: Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
DTN:
Nama je veoma teško oko organizacije svirke, jer svi članovi su angažovani i oko drugih bendova, pa se svojski trudimo da sve to uklopimo. Dokle god postoji volja za sviranjem i pravljenjem nove muzike nismo u problemu (a postoji i te kako!)

HC: Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
DTN:
Standardna priča za jedan underground bend. Problemi su na sve strane, ali to je još jedan razlog više za borbu protiv stvarnosti!

HC: Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
HJ:
Svima koji žele da čuju dobru muziku.