Blur će uskoro nakon osam godina objaviti novi studijski materijal. Album će se zvati “The Ballad of Darren” i njegov izlazak planiran je za 21. jul. Objaviće ga za Parlophone. Novo poglavlje svoje karijere najavljuje singl “The Narcissist”.


Istorija britanske popularne muzike se ne može zamisliti bez pominjanja njihovog imena, baš kao što ni jedna žurka vredna pomena to ne može biti ako se na njoj načuje „Song 2“. Sa pet objavljenih albuma tokom devedesetih i plejadom hitova („Girls & Boys“, Country House“, „ Beetlebum“, „Parklife“, „Coffe & TV“, „Song 2“…) bend Blur predstavlja perjanicu globalnog fenomena zvanog britpop.

Frontmen Damon Albarn, se tokom dvehiljaditih razvio u svestranu autorsku i producentsku figuru, čiji je talenat doprineo uspehu još jednog svetskog fenomena – grupe Gorillaz. Neprekidno održavajući vezu sa drugarima iz matičnog benda, Blur se nadalje povremeno oglašavao izdanjima da bi ove godine, nakon skoro decenijske pauze, objavio novi singl „The Narcissist“.

Atmosfera u kojoj je nastajala pesma je vratila članove grupe u vreme zajedničkog rada u studiju, sesijama iz kojih su nastale najdivnije pesme. Po njihovim rečima budući album „The Ballad Of Darren“ je prilično nesvesna posveta britpop eri, životu i muzici koju su voleli. Pesma „The Narcissist“ odiše tim nostalgičnim ali nikako patetičnim ambijentom jer je grupa Blur u potpunosti prisutna. Ovde i sada bend osluškuje, prati a stečeno znanje i iskustvo im pomože da to pretoče u fenomenalne i inovativne muzičke forme.