Čuveni glumac Kijanu Rivs početkom naredne godine dolazi u Srbiju.

Kako prenose mediji, on će početkom 2023. doći u Beograd kako bi se sreo sa obožavaocima njegovog strip serijala BRZRKR. Naime, Kijanu je koscenarista stripa na koji je Srbija prva posle Amerike otkupila prava.


– Kijanu je čuo lepe reči od kolega koji su snimali u našoj zemlji. Osim toga, ima nekoliko prijatelja s Balkana, a i veliki je fan Novaka Đokovića. Inače, njegov strip je bio jedno od najtraženijih izdanja na nedavno održanom beogradskom Sajmu knjiga – rekao je izvor za Kurir.

– Poseta će trajati nekoliko dana i on želi da obiđe sve turističke atrakcije o kojima je slušao i čitao ranije. To će više biti privatna poseta, ali će on, u dogovoru sa svojim timom, jedan dan sigurno odvojiti za druženje i upoznavanje s fanovima stripa, kojih je u našoj zemlji ogroman broj – dodao je izvor.

Mi smo tragom ove vesti kontaktirali System Comics, domaćeg izdavača koji izdaje BRZRKR sa pitanjem da potvrde ili demantuju ove navode te evo komentara Igora Markovića:

- Mi smo u kontaktu sa Boom studiom kao nosiocima prava i sa njima smo u nekom mailu spomenuli da bi bilo lepo kada bi mogli da dovedmo Kijana u Srbiju na neki od festivala stripa ili promociju jer smo videli da je bio i Njujorku i San Sijegu. Sve se to završilo na rečima studija da bi bilo lepo, da je Kijanu zauzet ali bi voleo da dođe. Tako da još uvek ne postoje konkretni dogovori, kaže Igor i dodaje:

- Mi ćemo sledeće godine izdati preostala dva nastavka (kasnimo za Amerima par meseci) i odgovara nam da Kijanu dođe sredinom ili krajem sledeće godine. Ko, kako, zasto je u medijima pustio priču da sigurno dolazi, pa čak i kada, ja nemam pojma..

BRZRKR je inače strip koji je sakupio najviše novca na Kikstarter platformi ikada, ali i najprodavaniji originalni strip serijal u poslednjih 25 godina. Najavljen je u leto 2020. "Volume 2" objavljen je početkom septembra i za samo tri dana prodat u 650.000 primeraka. O prvom broju smo pisali početkom 2021. kada je i objavljen.

– Stvaranje i učestvovanje u pisanju stripa bilo je vrlo uzbudljivo iskustvo, budući da obožavam stripove još od detinjstva. Stripovi su imali značajan umetnički uticaj tokom cele moje karijere – izjavio je Kijanu tim povodom.

Podsetimo, ovo nije prva poseta slavnog glumca Srbiji. On je u leto prošle godine tajno boravio u Novom Sadu, a razlog je bila digitalizacija njegovog lica za potrebe jedne od najpopularnijih video-igara na svetu “Cyberpunk 2077”.