U Srbiji objavljen strip BRZRKR čiji je koscenarista Kijanu RivsSviđa ti se? Javi ostalima!

Izdavačka kuća System Comics predstavila je na Sajmu knjiga novo izdanje – prvi broj iz strip serijala BRZRKR – “Rat bez kraja, čovek bez granica”, čiji je tvorac i koscenarista poznati holivudski glumac Kijanu Rivs. U pitanju je strip serijal u 12 nastavaka. 

Ovaj strip najavljen je polovinom 2020. a već u martu 2021. je objavljen prvi broj o kome smo takođe nešto iscrpnije pisali i najavili seriju koja je u pripremi (ili možda ipak film) u kojoj će naravno glavnu ulogu igrati Kijanu.


Čovek poznat kao B. napola je smrtnik, napola bog, proklet i prinuđen na nasilje. Nakon što je vekovima lutao svetom, B. je možda konačno pronašao utočište – rad za vladu SAD, za koju se bori u bitkama previše opasnim i previše nasilnim za bilo koga drugog.

U zamenu za to, B. će dobiti jedino što želi – istinu o svom beskrajnom, krvlju natopljenom životu… i kako da ga okonča.

Kiajnu Rivs, glumac poznat po filmovima “Džon Vik”, “Matriks”, “Đavolov advokat”… debitovao je u pisanju strip scenarija zajedno sa koscenaristom Njujork Tajmsove liste bestselera, Metom Kajndom (Folklords, Grass Kings) i poznatim crtačem Ronom Garnijem (Wolverine, Captain America) u surovo nasilnom novom serijalu o besmrtnom ratniku koji se bori kroz vekove.

BRZRKR je najskuplji strip ikada na Kikstarter platformi, ali i najprodavaniji originalni strip serijal u poslednjih 25 godina. "Volume 2" objavljen je početkom septmbra i za samo tri dana prodat u 650.000 primeraka.

– Stvaranje i učestvovanje u pisanju stripa BRZRKR bilo je jako uzbudljivo iskustvo, budući da obožavam stripove još od detinjstva. Stripovi su imali značajan umetnilki uticaj tokom cele moje karijere – izjavio je Kijanu Rivs.


Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva