Izdavačka kuća System Comics predstavila je na Sajmu knjiga novo izdanje – prvi broj iz strip serijala BRZRKR – “Rat bez kraja, čovek bez granica”, čiji je tvorac i koscenarista poznati holivudski glumac Kijanu Rivs. U pitanju je strip serijal u 12 nastavaka. 

Ovaj strip najavljen je polovinom 2020. a već u martu 2021. je objavljen prvi broj o kome smo takođe nešto iscrpnije pisali i najavili seriju koja je u pripremi (ili možda ipak film) u kojoj će naravno glavnu ulogu igrati Kijanu.


Čovek poznat kao B. napola je smrtnik, napola bog, proklet i prinuđen na nasilje. Nakon što je vekovima lutao svetom, B. je možda konačno pronašao utočište – rad za vladu SAD, za koju se bori u bitkama previše opasnim i previše nasilnim za bilo koga drugog.

U zamenu za to, B. će dobiti jedino što želi – istinu o svom beskrajnom, krvlju natopljenom životu… i kako da ga okonča.

Kiajnu Rivs, glumac poznat po filmovima “Džon Vik”, “Matriks”, “Đavolov advokat”… debitovao je u pisanju strip scenarija zajedno sa koscenaristom Njujork Tajmsove liste bestselera, Metom Kajndom (Folklords, Grass Kings) i poznatim crtačem Ronom Garnijem (Wolverine, Captain America) u surovo nasilnom novom serijalu o besmrtnom ratniku koji se bori kroz vekove.

BRZRKR je najskuplji strip ikada na Kikstarter platformi, ali i najprodavaniji originalni strip serijal u poslednjih 25 godina. "Volume 2" objavljen je početkom septmbra i za samo tri dana prodat u 650.000 primeraka.

– Stvaranje i učestvovanje u pisanju stripa BRZRKR bilo je jako uzbudljivo iskustvo, budući da obožavam stripove još od detinjstva. Stripovi su imali značajan umetnilki uticaj tokom cele moje karijere – izjavio je Kijanu Rivs.