Keanu Reeves piše svoj prvi strip za Boom! Studio sa koautorom Mattom Kindtom. Ograničena serija od 12 izdanja, pod nazivom BRZRKR, premijerno će se predstaviti ovog oktobra.


Boom! Studios je objavio nekoliko stranica novog stripa koji su ilustrovali umetnici Alessandro Vitti i Bill Crabtree. Strip prepun akcije, priča je o etici i moralu, sa ratnikom u glavnoj ulozi, koji jako liči na popularnog glumca.

Keanu Reeves se prošle godine sastao s Boom! Studios koji opisuju rad sa Reevesom, kao “neizmerno cool”, a glavni urednik ovog izdavača, Matt Gagnon kaže da ako provedete pet minuta sa Keanu Reevesom, “vrlo brzo postaje jasno zašto je zaslužio sav uspeh koji ima”.

“Izuzetni kreativni instinkti, duboki rezervoari mudrosti na priči, sposobnost da se dosledno upusti u sirovu emociju trenutka, neumoljivo zalaganje za kvalitet i zadatak koji je pred nama – sve je to i mnogo više od onoga, što Keanu Reevesa čini inspirativnom silom”, kaže Matt Gagnon.

Zvanični sinopsis glasi:
Čovek poznat samo kao Berzerker je ‘polu-smrtan’ i napola Bog, proklet i prisiljen na nasilje. Čak i na žrtvu svog razuma. Ali nakon što je vekovima lutao svetom, Berzerker je možda konačno pronašao utočište – radeći za američku vladu za vođenje bitki previše nasilnih i previše opasnih za bilo koga drugog. U zamenu će Berzerker dobiti ono što želi – istinu o svom beskrajnom postojanju natopljenom krvlju.

Reevesov lik nije samo stoički razbijač: Berzerker ima dobar smisao za humor, on je “topao momak”, ali “umoran od sveta” zbog svoje prošlosti.

Keanu je od detinjstva veliki ljubitelj stripova tako da je oduševljen, što je deo ove priče. On je izjavio da bi voleo glumiti Berzerkera ako mu to ponude u filmskoj adaptaciji.

“Imati priliku stvarati BRZRKR i sarađivati ​​s legendama u industriji poput pisca Matt Kindta, ilustratora Alessandra Vittija, umjetnika Billa Crabtreeja, Clema Robinsa i konceptualnog umetnika Rafaela Grampá – zajedno sa sjajnim ljudima iz Boom Studios – je ostvarenje sna.“