Singlom „There’s Moon On“ PIXIES najavljuju novi album „Doggerel“Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pixies će gostovati u Beogradu 29. avgusta na Tašmajdanu. Iako novi album izlazi mesec dana kasnije, ne treba sumnjati da će veliki indie band predstaviti srpskoj publici i nekoliko pesama s novog albuma.

Zna se i datum izlaska ovog izdanja. Dugosvirajuće delo pod nazivom “Doggerel”, tek osmo u 34 godine dugoj diskografskoj aktivnosti i prvo nakon “Beneath the Eyrie” iz 2019. godine svetlo će dana ugledati 30. septembra i izaći za veliku etiketu BMG.

Gitarista Džoi Santiago govori o novom albumu u saopštenju za javnost: „Ovaj put smo porasli. Više nemamo pesama ispod dva minuta. Imamo male pauze, konvencionalnije aranžmane, ali tu su i dalje naši zapleti.”

Ovu objavu Pixies su popratili i novom pesmom “There’s Moon On”, sa za njih tipičnim energičnim gitarskim indie singlom koji u refrenu malo ulazi i u vode rokabilija.

– Pokušavamo da radimo stvari koje su velike, hrabre i orkestrirane. Kratke “panki”, stvarno volim da sviram, ali takve stvari se ne stvaraju programirano i veštački. Postoje drugi načini, postoje i druge stvari koje možemo da učinimo s ovom posebnom energijom koju osećamo da imamo – rekao je frontmen benda Blek Frensis.

 Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva