Pixies će gostovati u Beogradu 29. avgusta na Tašmajdanu. Iako novi album izlazi mesec dana kasnije, ne treba sumnjati da će veliki indie band predstaviti srpskoj publici i nekoliko pesama s novog albuma.

Zna se i datum izlaska ovog izdanja. Dugosvirajuće delo pod nazivom “Doggerel”, tek osmo u 34 godine dugoj diskografskoj aktivnosti i prvo nakon “Beneath the Eyrie” iz 2019. godine svetlo će dana ugledati 30. septembra i izaći za veliku etiketu BMG.

Gitarista Džoi Santiago govori o novom albumu u saopštenju za javnost: „Ovaj put smo porasli. Više nemamo pesama ispod dva minuta. Imamo male pauze, konvencionalnije aranžmane, ali tu su i dalje naši zapleti.”

Ovu objavu Pixies su popratili i novom pesmom “There’s Moon On”, sa za njih tipičnim energičnim gitarskim indie singlom koji u refrenu malo ulazi i u vode rokabilija.

– Pokušavamo da radimo stvari koje su velike, hrabre i orkestrirane. Kratke “panki”, stvarno volim da sviram, ali takve stvari se ne stvaraju programirano i veštački. Postoje drugi načini, postoje i druge stvari koje možemo da učinimo s ovom posebnom energijom koju osećamo da imamo – rekao je frontmen benda Blek Frensis.