Underground doom rock projekat Nastrom iza koga stoji Stevan Lenhart, urednik fanzina Black Syrup, je objavio video za pesmu Mooncult Backyard Ritual, koja otvara još uvek aktuelno EP izdanje Big Escape.

Video je snimljen iza stare zgrade nekadašnjeg zatvora u Kovačici, a inspirisan je misterioznom atmosferom i estetikom autsajderskih horor filmova iz 70. godina (Jean Rollin, Jess Franco). Takođe sadrži nadrealne scene punog meseca, kao i crteže nekoliko strip umetnika iz Srbije. Zamolili smo Stevana da nam približi malo sam spot:

- Vožnja po sablasnoj mesečini je idealni način preslušavanja pesme Mooncult Backyard Ritual, i mislim da te scene u videu prigodno ilustruju autsajdersko-poetski eskapizam projekta Nastrom. Poseban efekat daju prizori ogromnog punog meseca, a opčinjenost mesecom je zapravo i glavni motiv ove numere. Veliku inspiraciju nalazim i u starim napuštenim zgradama, tako da je nekadašnji zatvor u Kovačici bio prava lokacija za snimanje spota... A još jedna od mojih opsesija je underground strip i posebno mi je drago zbog crteža, koje su za ovu priliku pripremili Danilo Milošev Wostok, Aleksandar Zograf i Vladan Nikolić. Važnu ulogu u konačnoj realizaciji zamišljene vizije je imao video producent i entuzijasta Vladimir Kuharik.

Pa, pogledajmo "Mooncult Backyard Ritual"...