Beogradski bend Elune objavio je spot za numeru “Heart Of Wood” sa debi full-length albuma “An Ancient Journal” koji su predstavili krajem prošle godine.

Pesma i spot savršeno odslikavaju energiju albuma “An Ancient Journal” koji, kako kažu, predstavlja otvorenu knjigu starih misli i dubokih, ličnih osećanja, a svaka pesma simbolizuje po jedno poglavlje koje slušaoca vodi kroz ispreplitane emocije i davna, sada izbledela sećanja.

- Uopšteno Heart of Wood je pesma o životnim promenama, toku sreće i tuge, konstantno menjanje i nadjačavanje tih sila. U spotu ove dve sile predstavljaju devojke koje igraju moderan balet. Uloge interpretitaju Anja Milosavljević i Aleksandra Obradović, rekli su članovi benda u izjavi za naš sajt i dodali: U užem smislu ova pesma je priča o jednom hrastovom drvetu koje pati jer je nekada davno na njegovu granu sleteo jedan detlić sa kojim se ono sprijateljilo. Međutim, posle nekog vremena detlić odlazi i ostavlja samo rupu u drvetu. Ipak, tužni hrast ponovo pronalazi sreću kada se na njega popne jedna veverica i tu praznu rupu zaceli lešnicima. Značenja su ostavljena za interpretaciju.

 

Elune je tročlani melodic death metal bend koji čine Lukian Antonić, Andrej Mihailo Milanović i Una Nikolić i koji svoj rad doživljava kao vid izražavanja u kome misli prirode iskazuju muzikom. Na taj jedinstven način žele da predstave stranu metala nezastupljenu na našem podneblju – kao melodičnu, atmosferičnu i poetičnu umetničku celinu.