„Krokodili dolaze“ — Slušali ste pesmu, gledali ste spot, uživajte i u strip adaptaciji legendarnog Igora KordejaSviđa ti se? Javi ostalima!

Ove godine navršava se 40 godina od izdavanja Paket aranžmana.

Ovaj album važi za jedan od najboljih i najznačajnijih u jugoslovenskoj rok muzici, jer je njegovim objavljivanjem započeo „novi talas“, pravac koji je promenio jugoslovensku rok scenu i uticao na njen razvoj tokom osamdesetih i devedesetih godina 20. veka.

U knjizi "Yu 100 - najbolji albumi jugoslovenske rok i pop muzike“ Duška Antonića i Danila Štrpca album Paket aranžman plasirao se na drugu poziciju, odmah iza albuma Idola Odbrana i poslednji dani.

O samom albumu je puno toga napisano a ovom prilikom želimo da se podsetimo numere Krokodili dolaze. Naime, nakon spota za ovu numeru, hrvatski strip autor Igor Kordej je inspirisan pesmom uradio i strip varijantu. U samo dve table Igor je ovoj pesmi prilično dodao na atmosferi te je tako i predstavio iz jednog drugog ugla. Strip Krokodili dolaze je bio objavljen u 114. broju časopisa "Džuboks" 1981. godine.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva