Ibrahim Kojl (Ibrahim Coyle) je privatnik spreman da pomogne svakoj osobi punog džepa. Svoju agenciju, nedefinisanih kvalifikacija i obima struke, vodi unutar kuće u obliku jabuke u centru bezimene metropole. Ovaj strip prati njegove najinteresantnije i ujedno najneobičnije slučajeve. Njegovi autori su Filip Stanković i Nikola Pavlović.


Kojl je do sada izašao u fanzinu STRAVA, imao cameo ulogu u stripu "Quattro Zingari" fanzina "The White Japanese Lapot". Redovan je učesnik na izložbama međunarodnih strip festivala. Dobio je diplomu za scenario 2018. godine na XX Balkanskoj smotri mladih strip autora u Leskovcu i iste godine bio je izlagan u prostorima SKCa jer se našao među 100 najboljih radova na Međunarodnom Salonu stripa u Beogradu. Predstavljen je i na Art&Jam festivalu u Soulpeddleru u Novom Sadu, "Gašinom saboru 2" u Dečjem kulturnom centru i manifestaciji "DEV9T" u Beogradu, a par kratkih priča objavljeno je u šestom broju raškog strip časopisa "Ras comic."

Ibrahima Kojla pominje i naš Kostja Ribnik u jednom od svojih tekstova za naš sajt: Filip Stanković i Nikola Pavlović, od kad su se pojavili rezidentno u svakom broju, su složili - pa recimo bezbroj stranica svojim serijalom „Ibrahim Coyle“ (koji je blago rečeno – potpuna psihodelija, horor i ludilo a vizualno izgleda kao da je Pablo Picasso odlučio napraviti strip rimejk serije Miami Vice i objaviti ga na hakiranoj stranici Reiffeisen banke) te drugim kraćim stripovima.“ 

Ibrahimovi slučajevi uskoro kreću. Zato, kako ne biste propustili ni jednu epizodu, dodajte ovu stranicu u vašu "bookmarks" biblioteku jer će svaka Kojlova avantura nakon objavljivanja biti dodata i ovde.

Epizode

 1. Poroci 
 2. Slanina
 3. Probava
 4. Žvake
 5. Pivo
 6. Goblin
 7. Primirje
 8. Rastanak
 9. Prazna kinta
 10. Deblji kraj
 11. Sindrom kolibe + ekskluzivni intervju sa Ibrahimom Kojlom
 12. Zamena 
 13. Umbrtka
 14. Povodac
 15. Naplata
 16. Ponovo radimo
 17. Trema pred put  
 18. Mećava
 19. Plitka pamet
 20. Duboki strah  
 21. Čisto srce
 22. Puste želje
 23. Sudbonosni skok  
 24. Empirij
 25. Megdan 
 26. Epopeja
 27. Prevara
 28. Semeteš
 29. Džoni Bolivud
 30. Helly...
 31. ...Cherry
 32. Tvrda osmica