„Ibrahim Kojl“, novi strip serijal na našem sajtuSviđa ti se? Javi ostalima!

Ibrahim Kojl (Ibrahim Coyle) je privatnik spreman da pomogne svakoj osobi punog džepa. Svoju agenciju, nedefinisanih kvalifikacija i obima struke, vodi unutar kuće u obliku jabuke u centru bezimene metropole. Ovaj strip prati njegove najinteresantnije i ujedno najneobičnije slučajeve. Njegovi autori su Filip Stanković i Nikola Pavlović.


Kojl je do sada izašao u fanzinu STRAVA, imao cameo ulogu u stripu "Quattro Zingari" fanzina "The White Japanese Lapot". Redovan je učesnik na izložbama međunarodnih strip festivala. Dobio je diplomu za scenario 2018. godine na XX Balkanskoj smotri mladih strip autora u Leskovcu i iste godine bio je izlagan u prostorima SKCa jer se našao među 100 najboljih radova na Međunarodnom Salonu stripa u Beogradu. Predstavljen je i na Art&Jam festivalu u Soulpeddleru u Novom Sadu, "Gašinom saboru 2" u Dečjem kulturnom centru i manifestaciji "DEV9T" u Beogradu, a par kratkih priča objavljeno je u šestom broju raškog strip časopisa "Ras comic."

Ibrahima Kojla pominje i naš Kostja Ribnik u jednom od svojih tekstova za naš sajt: Filip Stanković i Nikola Pavlović, od kad su se pojavili rezidentno u svakom broju, su složili - pa recimo bezbroj stranica svojim serijalom „Ibrahim Coyle“ (koji je blago rečeno – potpuna psihodelija, horor i ludilo a vizualno izgleda kao da je Pablo Picasso odlučio napraviti strip rimejk serije Miami Vice i objaviti ga na hakiranoj stranici Reiffeisen banke) te drugim kraćim stripovima.“ 

Ibrahimovi slučajevi uskoro kreću. Zato, kako ne biste propustili ni jednu epizodu, dodajte ovu stranicu u vašu "bookmarks" biblioteku jer će svaka Kojlova avantura nakon objavljivanja biti dodata i ovde.

Epizode

 1. Poroci 
 2. Slanina
 3. Probava
 4. Žvake
 5. Pivo
 6. Goblin
 7. Primirje
 8. Rastanak
 9. Prazna kinta
 10. Deblji kraj
 11. Sindrom kolibe + ekskluzivni intervju sa Ibrahimom Kojlom12. Zamena
 12. Zamena 
 13. Umbrtka
 14. Povodac
 15. Naplata
 16. Ponovo radimo
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Vesti

10 najčitanijih

Arhiva