Ibrahim Kojl (Ibrahim Coyle) je privatnik spreman da pomogne svakoj osobi punog džepa. Svoju agenciju, nedefinisanih kvalifikacija i obima struke, vodi unutar kuće u obliku jabuke u centru bezimene metropole. Ovaj strip prati njegove najinteresantnije i ujedno najneobičnije slučajeve. Njegovi autori su Filip Stanković i Nikola Pavlović.


Kojl je do sada izašao u fanzinu STRAVA, imao cameo ulogu u stripu "Quattro Zingari" fanzina "The White Japanese Lapot". Redovan je učesnik na izložbama međunarodnih strip festivala. Dobio je diplomu za scenario 2018. godine na XX Balkanskoj smotri mladih strip autora u Leskovcu i iste godine bio je izlagan u prostorima SKCa jer se našao među 100 najboljih radova na Međunarodnom Salonu stripa u Beogradu. Predstavljen je i na Art&Jam festivalu u Soulpeddleru u Novom Sadu, "Gašinom saboru 2" u Dečjem kulturnom centru i manifestaciji "DEV9T" u Beogradu, a par kratkih priča objavljeno je u šestom broju raškog strip časopisa "Ras comic."

Ibrahima Kojla pominje i naš Kostja Ribnik u jednom od svojih tekstova za naš sajt: Filip Stanković i Nikola Pavlović, od kad su se pojavili rezidentno u svakom broju, su složili - pa recimo bezbroj stranica svojim serijalom „Ibrahim Coyle“ (koji je blago rečeno – potpuna psihodelija, horor i ludilo a vizualno izgleda kao da je Pablo Picasso odlučio napraviti strip rimejk serije Miami Vice i objaviti ga na hakiranoj stranici Reiffeisen banke) te drugim kraćim stripovima.“ 

Ibrahimovi slučajevi uskoro kreću. Zato, kako ne biste propustili ni jednu epizodu, dodajte ovu stranicu u vašu "bookmarks" biblioteku jer će svaka Kojlova avantura nakon objavljivanja biti dodata i ovde.

Epizode

  1. Poroci 
  2. Slanina
  3. Probava
  4. Žvake
  5. Pivo
  6. Goblin
  7. Primirje
  8. Rastanak
  9. Prazna kinta
  10. Deblji kraj
  11. Sindrom kolibe + ekskluzivni intervju sa Ibrahimom Kojlom
  12. Zamena 
  13. Umbrtka
  14. Povodac
  15. Naplata
  16. Ponovo radimo
  17. Trema pred put  
  18. Mećava
  19. Plitka pamet
  20. Duboki strah  
  21. Čisto srce
  22. Puste želje
  23. Sudbonosni skok  
  24. Empirij
  25. Megdan 
  26. Epopeja
  27. Prevara
  28. Semeteš
  29. Džoni Bolivud
  30. Helly...
  31. ...Cherry
  32. Tvrda osmica