Mini turneja grupe Evolucija
Mini turneja grupe Evolucija

„Ibrahim Kojl“, novi strip serijal na našem sajtuSviđa ti se? Javi ostalima!

Ibrahim Kojl (Ibrahim Coyle) je privatnik spreman da pomogne svakoj osobi punog džepa. Svoju agenciju, nedefinisanih kvalifikacija i obima struke, vodi unutar kuće u obliku jabuke u centru bezimene metropole. Ovaj strip prati njegove najinteresantnije i ujedno najneobičnije slučajeve. Njegovi autori su Filip Stanković i Nikola Pavlović.


Kojl je do sada izašao u fanzinu STRAVA, imao cameo ulogu u stripu "Quattro Zingari" fanzina "The White Japanese Lapot". Redovan je učesnik na izložbama međunarodnih strip festivala. Dobio je diplomu za scenario 2018. godine na XX Balkanskoj smotri mladih strip autora u Leskovcu i iste godine bio je izlagan u prostorima SKCa jer se našao među 100 najboljih radova na Međunarodnom Salonu stripa u Beogradu. Predstavljen je i na Art&Jam festivalu u Soulpeddleru u Novom Sadu, "Gašinom saboru 2" u Dečjem kulturnom centru i manifestaciji "DEV9T" u Beogradu, a par kratkih priča objavljeno je u šestom broju raškog strip časopisa "Ras comic."

Ibrahima Kojla pominje i naš Kostja Ribnik u jednom od svojih tekstova za naš sajt: Filip Stanković i Nikola Pavlović, od kad su se pojavili rezidentno u svakom broju, su složili - pa recimo bezbroj stranica svojim serijalom „Ibrahim Coyle“ (koji je blago rečeno – potpuna psihodelija, horor i ludilo a vizualno izgleda kao da je Pablo Picasso odlučio napraviti strip rimejk serije Miami Vice i objaviti ga na hakiranoj stranici Reiffeisen banke) te drugim kraćim stripovima.“ 

Ibrahimovi slučajevi uskoro kreću. Zato, kako ne biste propustili ni jednu epizodu, dodajte ovu stranicu u vašu "bookmarks" biblioteku jer će svaka Kojlova avantura nakon objavljivanja biti dodata i ovde.

Epizode

1. Poroci 
 Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva