Pale Origins nastoji komunicirati sa društvom na što iskreniji načinSviđa ti se? Javi ostalima!

Pale Origins je kolektiv službeno nastao 2016. godine, od strane dugogodišnjih prijatelja koji su dotada djelovali u raznim projektima/bendovima, a zbog želje za zajedničkim stvaranjem. Iste godine objavljen je prvi EP "Embers”, koji je popraćen dvjema europskim turnejama. Trenutno je u pripremi prvi album, s kojeg je objavljen prvi singl i glazbeni spot "Tension".


HC: Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
PO:
Od samog početka smisao benda je bio približiti naša razmišljanja o pozitivnim i negativnim aspektima života svima onima koji osjećaju poriv za osvještavanjem sebe samoga, a i ako ga ne osjećaju, želimo potaknuti taj poriv. Želimo kroz našu glazbu i tekstove filtrirati svoje emocije, te ih pretvoriti u djelo koje će biti u istu ruku i slušljivo, ali i potaknuti ljude na razmišljanje. Nama kao bendu takva vrsta inicijative znači neizmjerno puno, a ako uspijemo doprijeti do samo jednog čovjeka i u nekom smislu mu pomoći, s ponosom ćemo moći zaključiti da radimo nešto što nam je svima u dubini duše u najvećem interesu. Glazba je tu da nas liječi u istoj mjeri koliko nas i zabavlja.

HC: Motivi i filozofija benda...
PO:
Filozofije i motivi benda su vrlo jednostavni, izražavanje kroz kreativni rad i prenošenje te iste energije ostatku svijeta. Motiv je prvenstveno zajednička ljubav prema glazbi i stvaranju, a i osjećaj zajedništva kada stupimo na stage je nešto posebno, te nas hrani energijom za opstanak kako u kreativnom, tako i životnom smislu.

HC: U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
PO:
Glazba spaja ljude, a način izražavanja samo potiče dodatnu dozu zajedništva. Ovaj kolektiv nastoji komunicirati sa društvom na što iskreniji način, dati do znanja da je šutnja zlo i pokušati u velikoj mjeri utjecati na društvo. Svi smo kao prvo individualne osobe sa svojim problemima, kao i svatko na ovome svijetu, a možemo samo biti sretni što su se zvijezde posložile na način da svi u bendu dijelimo istu razinu enegrije i ne odustajemo na putu, koji god on bio. Svatko od nas se ponekad osjeća ispraznim, nemotiviranim, ali imamo jedan drugoga i uvijek smo si spremni držati leđa, te kroz razgovor doći do rješenja

HC: Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
PO:
Kada imaš prave ljude, u kreativnom i karakternom smislu, sve se čini puno lakše. Ako imaš dovoljno motiva i razmišljaš u korist kolektiva, zajedništvo postaje nešto što je skroz normalna stvar.

HC: Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
PO:
Manje više su tu financijski i vremenski problemi. Ulažemo jako puno novaca, vremena, strpljenja i emocija u naš rad, te se ponekad čini da se malo toga vrati. Ali onda se opet u tom trenutku shvatimo da smo tek na početku i da će se sve (nadamo se) kad tad isplatiti.

HC: Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
PO:
Našu glazbu bi puštali svima i u bilo kojoj prilici, dobro, ne baš na svadbi i krstitkama… Ali u globalu želimo našu glazbu približiti široj publici, tako da i oni shvate kako ovo što radimo više nije taboo, nego također vrsta glazbe vrijedna slušanja.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva