Pale Origins je kolektiv službeno nastao 2016. godine, od strane dugogodišnjih prijatelja koji su dotada djelovali u raznim projektima/bendovima, a zbog želje za zajedničkim stvaranjem. Iste godine objavljen je prvi EP "Embers”, koji je popraćen dvjema europskim turnejama. Trenutno je u pripremi prvi album, s kojeg je objavljen prvi singl i glazbeni spot "Tension".


HC: Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
PO:
Od samog početka smisao benda je bio približiti naša razmišljanja o pozitivnim i negativnim aspektima života svima onima koji osjećaju poriv za osvještavanjem sebe samoga, a i ako ga ne osjećaju, želimo potaknuti taj poriv. Želimo kroz našu glazbu i tekstove filtrirati svoje emocije, te ih pretvoriti u djelo koje će biti u istu ruku i slušljivo, ali i potaknuti ljude na razmišljanje. Nama kao bendu takva vrsta inicijative znači neizmjerno puno, a ako uspijemo doprijeti do samo jednog čovjeka i u nekom smislu mu pomoći, s ponosom ćemo moći zaključiti da radimo nešto što nam je svima u dubini duše u najvećem interesu. Glazba je tu da nas liječi u istoj mjeri koliko nas i zabavlja.

HC: Motivi i filozofija benda...
PO:
Filozofije i motivi benda su vrlo jednostavni, izražavanje kroz kreativni rad i prenošenje te iste energije ostatku svijeta. Motiv je prvenstveno zajednička ljubav prema glazbi i stvaranju, a i osjećaj zajedništva kada stupimo na stage je nešto posebno, te nas hrani energijom za opstanak kako u kreativnom, tako i životnom smislu.

HC: U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
PO:
Glazba spaja ljude, a način izražavanja samo potiče dodatnu dozu zajedništva. Ovaj kolektiv nastoji komunicirati sa društvom na što iskreniji način, dati do znanja da je šutnja zlo i pokušati u velikoj mjeri utjecati na društvo. Svi smo kao prvo individualne osobe sa svojim problemima, kao i svatko na ovome svijetu, a možemo samo biti sretni što su se zvijezde posložile na način da svi u bendu dijelimo istu razinu enegrije i ne odustajemo na putu, koji god on bio. Svatko od nas se ponekad osjeća ispraznim, nemotiviranim, ali imamo jedan drugoga i uvijek smo si spremni držati leđa, te kroz razgovor doći do rješenja

HC: Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
PO:
Kada imaš prave ljude, u kreativnom i karakternom smislu, sve se čini puno lakše. Ako imaš dovoljno motiva i razmišljaš u korist kolektiva, zajedništvo postaje nešto što je skroz normalna stvar.

HC: Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
PO:
Manje više su tu financijski i vremenski problemi. Ulažemo jako puno novaca, vremena, strpljenja i emocija u naš rad, te se ponekad čini da se malo toga vrati. Ali onda se opet u tom trenutku shvatimo da smo tek na početku i da će se sve (nadamo se) kad tad isplatiti.

HC: Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
PO:
Našu glazbu bi puštali svima i u bilo kojoj prilici, dobro, ne baš na svadbi i krstitkama… Ali u globalu želimo našu glazbu približiti široj publici, tako da i oni shvate kako ovo što radimo više nije taboo, nego također vrsta glazbe vrijedna slušanja.