Hrvatski metalcore sastav Pale Origins izdaje prvi singl ''TENSION'' sa nadolazećeg albuma koji izlazi krajem 2019.


Pale Origins je moderni petočlani metal bend nastao nakon višegodišnjeg poznanstva i druženja svojih članova. Kako svi dijele ljubav prema glazbi, a bili su i još uvijek jesu članovi nekih drugih bendova i projekata, bilo je pitanje vremena kada će ih prijateljstvo natjerati da se upuste u zajedničku priču.

Nakon izdavanja EP-a ''Embers'', nastupa na banjalučkom DEMO FEST-u i odrađene dvije turneje po srednjoj i istočnoj Europi u sklopu promocije EP-a, singl ''TENSION'' izdaju kao najavu za nadolazeći debitantski album. TENSION je jedna od prvih stvari napisanih za album i korak je bliže viziji glazbe kojoj teže iako ostaju vjerni zvuku etabliranom u EMBERS-u.

Vokal benda Ivan Jovičić za naš sajt o samoj pesmi kaže: "Pjesma „Tension“ govori o psihotičnom stanju uma, te unutarnjim borbama koje čovjek prolazi kroz periodični tijek bitke sa bolešću. Pjesma je ispunjena nervozom, napetošću, usamljenošću, podvojenošću i sličnim osjećajima s kojima takva osoba nažalost mora živjeti, a napisana je na način da ljudi uđu u um osobe i probaju razaznati što se njoj događa. Želimo osvjestiti sve one koji nemaju psihičkih problema, sve one koji ne žive na rubu socijalne propasti, sve one koji su svjesni granica u svojoj glavi, te im dati do znanja da svaka osoba sa takvom vrstom problema zaslužuje jednaku podršku, jednaku količinu ljubavi i osjećaja kao i svako drugo živo biće na ovome svijetu."