Kada sam nedavno govorio o fanzinu Mentalna Smrt, rekao sam da je treći broj po nekom nepisanom pravilu presudan. Dvojac koji je radio MS fanzin je imao svojih privatnih uspona i padova, i ponekad je teško koordinisati rad i izbaciti broj na vreme a da on ostane aktuelan makar u razmišljanjima koja se u njemu iznose (kolumne na primer). Jedno vreme je Velač čini se bio više angažovan oko fanzina (broj 2 ako se ne varam), dok je u poslednjih godinu dana Jurica bio produktivniji.
Kako je Mentalna Smrt ipak delo obojice autora, ovaj fanzin će malo sačekati dok se situacija malo na popravi (ako se ne varam četvrti broj se već priprema). Pošto je Jurica ipak neko sa trenutno više entizijazma, vremena i volje pokrenuo je i sopstven fanzin koji je recimo scensko-ličnoga karaktera.
Intervjuisan je Derbe Lebowski, nemački powerviolence bend. Veći deo benda je odgovarao na pitanja i bio prilično rečit. :) Slučajno ili ne, recenzijama fanzina pokrivena je gotovo cela aktuelna hrvatska fanzinaška scena. Ovaj scenski deo se završava sa dva prikaza koncerta Vitamin X i Agathocles, Jack...
Ono što je meni lično više leglo je taj lični deo fanzina u vidu kolumni. Šta autoru znači biti strejt edž, sa kojim se predrasudama se susreće i slično. U jednoj od kolumni se osvrće i na povratak vinila, ali i kako je ta pojava dovela do nekog talasa elitizma i snobizma kod pojedinih ljudi. 
Da ne otkrivam baš sve, ovo je sasvim dovoljno za početak. Iskreno se nadam da će oba fanzina nastaviti da izlaze. Fanzina svakako nikad dosta. I Mentalnu i SROA možete potražiti na jurica.fejer@hotmail.com.