Kraljevo, 19.10.2013. god., klub„Bounty“

Kada se samo setim koliko dugo sam čekala na taj devetnaesti oktobar... Sve je počelo još dvadesetčetvrtog jula kada sretoh Vaska i ekipu u sred Ljubljane. Ja dođoh tamo da gledam Hugh Laurie-a, a oni imaše koncert. Ludilo! Tada mi Vasko reče da planiraju 19.10. da sviraju u Kraljevu i da bi bilo super da sviramo zajedno. Ja pitah organizatore, rekoše da je ideja ok i na tome ostade. Ipak, par dana pred koncert saznadoh da neću svirati jer se ne ukolapam u koncepciju ili... whatever! U svakom slučaju, subota je došla, a ja se nacrtah ispred kluba. Posle podužeg pričanja sa Raxom i Vaskom napolju duboko udahnuh vazduh i uđoh u klub. Umesto da prostrem distribuciju koju sam nosila u rancu, stidljivost me je smlatila i sve držah na ramenu dok koncert nije počeo, a onda spustih ranac sa strane i nacrtah se pred binu.

Prvi zasviraše PEOPLEFOX, nove snage na kraljevačkoj sceni. Znala sam ih samo po par pesama na youtube-u, ali kada krenuše popržiše sve pred sobom. Punk pomešan sa alternativom, malo metala, malo rocka... Ali pržana neviđena. Trojka, a kao da je na bini sviralo minimum desetoro. Vokal jak, gitare samo prašte, bubanj lomi... Tako je to kada Deki (ex NO CHOICE!) sedi na mestu dobosara. Svirali su svoje pesme, ali i neke obrade. Zbog blizine glavine zvučniku nisam baš najbolje razumela šta su pevali, bilo je tu NIRVANE i GREEN DAY-a (to sigurno znam), ali masa je izginula uz njihove zvuke. Gitaristi i vokalu su naočare par puta sletale sa nosa, kaiš na gitari se otkopčavao, ali bend nije prestajao sa svirkom. Ko bi rekao da im je ovo bio prvi nastup. ODLIČNO!!!

Nakon njihovog nastupa izađoh malo na svež vazduh, jer pušači udaviše, te malo zakasnih na početak CULTURE DEVELOPMENT-a. Progurah se ponovo u prve redove i bacih uvo ka bini. Momci iz Makedonije su drugi put svirali u Kraljevu, tako da su se fino opustili jer su se već odomaćili. Predstavili su svoj novi album „You, me and nobody else“ (o kome sam pisala pre neki dan), svirali su tačno, besno, ali statično... Zapravo, momci su tako stajali, ali su pravili odlične zvuke. Čini mi se da su jako kratko svirali, možda pola sata plafon, ali publike je bila zadovoljna.

Opet kratka pauza, a onda binu zauze četvorka sa ženskim vokalom, bend BERNAYS PROPAGANDA. E, oni su stvarno domaći ovde Uvežbano, poletno, raspevano, masa se talasa jer uz one zvuke nema šanse da miruješ. Pesme su najavljivane i objašnjavane, ritam nas je čoporativno bacakao levo - desno... Ne znam šta drugo da kažem za ovu ekipu, a da ne ponavljam ono što sto puta već napisah. A, da! Ovo im je bio poslednji koncert na turneji, lepo beše njima da na taj način zaokruže putešestvije, lepo beše nama da na taj način zaokružimo fenomenalan koncert.

Cheers!!! 
Gaca Bx(O)xKx