foto: Iva Tanacković
"Presing je najbolje čuvana tajna srpske muzike", rekao je književnik Zvonko Karanović u dokumentarcu o grupi Presing. Od svog prvog albuma, objavljenog davne 1992. za zagrebačku DIY etiketu "Slušaj najglasnije!" do aktuelnog, petog albuma "Povratak u krntiju" (Geenger Records 2023.), Presing je jedna od retkih muzičkih pojava koja se neprestano menja i širi svoj izraz u nova zvučna područja, ne gubeći osnovnu crtu svog identiteta - alternativni zvuk.

Zajedno sa sastavima Kanda, Kodža i Nebojša, Klajberi, Kazna za uši, Darkvud dab i Euforija, Presing je definisao NeoBeo zvuk — autohtoni alternativni gitarski stil u rok muzici nastao u Beogradu početkom 90-ih. Radovićevi tekstovi visokih poetskih kvaliteta, pevani u rep maniru, savršeno su se uklopili sa Markovićevim snažnim, harmoničnim i donekle disonantnim gitarskim deonicama, stvarajući autentični beogradski post-rok zvuk.

TV emisija Bunt 2007. snimila je dokumentarni film o ovom sastavu. Autorka emisije je Branka Glavonjić. Ovaj nepotpuni snimak sa TV-a počinje rečima Dragana Ambrozića: "Grupa Presing... nametnula se kao kreativni lider generacije beogradskih bendova s početka devedesetih godina".