Stiv Albini i Rori Hinki; foto: Martin Doležal
Sa Rorijem iz benda Alpha Strategy smo već neko vreme u kontaktu. Pisali smo o njihovom radu, ispratili njihove nastupe čak i u našim krajevima obzirom da dosta sviraju (poslednji put proletos u Novom Sadu). Povremeno bi razmenili novosti. Nedavno nam se opet javio. Ponovo su snimali u Electrical Audio studiju kod Stiva Albinija pa je Rori iskoristio priliku i porazgovarao sa njim.

Stiv je i ovoga puta potvrdio glas koji ga bije, da je Mr. Nice Guy. Bio je i više nego raspoložen za priču i „down to Earth“. Kada to kažemo zaista i mislimo. Naime, intervju na srpskom koji možete čitati ovde je samo deo razgovora. Kompletan intervju možete čitati i u originalnoj verziji u punom obimu na engleskom jeziku a na ovoj stranici vam donosimo i audio verziju koju možete poslušati u nastavku.

Roriju hvala na poverenju, pažnji i prilici da ovaj intervju pored svih sajtova na engleskom, objavimo baš mi ekskluzivno. Posebno nam je drago što imate priliku da Stiva upoznate iz jednog drugog, ličnijeg ugla, da upoznate njegovu svakodnevnicu, navike, razmišljanja, filozofiju, sve ono što ne mora striktno biti vezano za muziku. A sada, dajemo reč i Roriju pre nego da krene njihov razgovor:

Rori: Avgusta ove godine moj bend Alpha Strategy i ja smo snimali nove pesme kod Stiva Albinija u njegovom Electrical Audio studiju u Čikagu. Ovo je treći put da tamo snimamo i svaki put Stiv je bio vrlo srdačan i otvoren da priča o svim temama koje bi interesovale mene i članove mog benda. Mislio sam da bi bilo lepo da jedan od takvih razgovora zabeležimo i u vidu intervjua a Stiv je i ovoga puta bio raspoložen za razgovor. Ovako je tekao...