Tarja Turunen @ Vila Fest, Vrdnik, 4.6.2022. | GALERIJASviđa ti se? Javi ostalima!

Jedna od najznačajnijih vokala simfonijske rok scene, Tarja Turunen nastupila je 4. juna na prvom festivalu pod nazivom „Vila” u Vrdniku.

Sopran, kompozitor i tekstopisac, dostigla je međunarodnu slavu kao suosnivač i devet godina je bila glas i imidž finskog simfonijskog metal benda Nightwish, skupljajući sa njima zlatne i platinaste diskografske nagrade u nekoliko zemalja.

Jedinstvena kombinacija metal muzike sa Tarjinim sopranskim vokalom iznedrila je novi žanr, koji je brzo postigao kritičku i komercijalnu popularnost i inspirisao mnoge druge metal bendove i izvođače.

Konačno slobodna da sledi sopstvenu inspiraciju, srce i snove, Tarja je započela sopstvenu solo karijeru uspešno posvećenu klasičnoj i rok muzici. Taj put doveo je u i Vrdnik.

Ilija Marjanović prenosi atmosferu sa ovog dešavanja galerijom fotografija. Klik ili svajp (ako gledaš sa telefona) i uživaj.

 Tarja Turunen @ Vila Fest, Vrdnik, 4.6.2022.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva