ŽEN: „Krizantema“ je priča o krugu života, te stalnom kretanju i transformaciji energijeSviđa ti se? Javi ostalima!

Zagrebački indie-post-rock trio ŽEN nam za kraj godine poklanja pesmu 'Krizantema', drugi singl i videospot sa nadolazećeg, četvrtog studijskog albuma, koji je najavljen za proleće 2022. godine.

Pesma Krizantema je inspirisana svime što se odvija u ciklusima. Priča o krugu života, te stalnom kretanju i transformaciji energije. Ništa ne nestaje, samo menja svoju formu. To je bila i polazna tačka za videospot, koji potpisuje kreativni tandem Marina Uzelac i Nevena Stanić, koje su zajedno uradile i brojne spotove bendova sa naše scene poput Koala Voice, Ti, Nežni Dalibor, Seine i Ana & The Changes.

Marina Uzelac je o spotu za pjesmu Krizantema izjavila: »Spot je urađen u tehnici koja je najbliža nečemu što se naziva 'Liquid Light Show' a koja podrazumijeva slojeve vode, boja, tuša, ulja itd. koji se pomiču preko grafoskopa i prave različite oblike. Isprva smo imale ideju da kombiniramo više tehnika jer smo se bojale da će biti dosadno samo to gledati pet minuta, ali kako smo napredovale kroz eksperimentiranje, a ja paralelno montirala materijal, shvatile smo da se ova tehnika potpuno uklapa u zvuk benda i da možemo preneti osećaj i dinamiku pesme koristeći isključivo grafoskop.«

Pesma je snimljena u Tralala studiju kojeg je pokrenuo sam bend ŽEN. Miks je radio Saša Rajković - Zarkoff s kojim bend sarađuje već niz godina, posebno od albuma 'Sunčani ljudi' pa na ovamo, dok mastering potpisuje holandski producent Martijn Tyrell koji je na elektro sceni poznatiji kao Alden Tyrell.

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva