Zagrebački indie-post-rock trio ŽEN nam za kraj godine poklanja pesmu 'Krizantema', drugi singl i videospot sa nadolazećeg, četvrtog studijskog albuma, koji je najavljen za proleće 2022. godine.

Pesma Krizantema je inspirisana svime što se odvija u ciklusima. Priča o krugu života, te stalnom kretanju i transformaciji energije. Ništa ne nestaje, samo menja svoju formu. To je bila i polazna tačka za videospot, koji potpisuje kreativni tandem Marina Uzelac i Nevena Stanić, koje su zajedno uradile i brojne spotove bendova sa naše scene poput Koala Voice, Ti, Nežni Dalibor, Seine i Ana & The Changes.

Marina Uzelac je o spotu za pjesmu Krizantema izjavila: »Spot je urađen u tehnici koja je najbliža nečemu što se naziva 'Liquid Light Show' a koja podrazumijeva slojeve vode, boja, tuša, ulja itd. koji se pomiču preko grafoskopa i prave različite oblike. Isprva smo imale ideju da kombiniramo više tehnika jer smo se bojale da će biti dosadno samo to gledati pet minuta, ali kako smo napredovale kroz eksperimentiranje, a ja paralelno montirala materijal, shvatile smo da se ova tehnika potpuno uklapa u zvuk benda i da možemo preneti osećaj i dinamiku pesme koristeći isključivo grafoskop.«

Pesma je snimljena u Tralala studiju kojeg je pokrenuo sam bend ŽEN. Miks je radio Saša Rajković - Zarkoff s kojim bend sarađuje već niz godina, posebno od albuma 'Sunčani ljudi' pa na ovamo, dok mastering potpisuje holandski producent Martijn Tyrell koji je na elektro sceni poznatiji kao Alden Tyrell.