Za Berina Tuzlića koji se umetnički predstavlja kao drumelody, retko ko da od poštovalaca kvalitetnog elektronskog zvuka nije čuo ili posetio neki od njegovih autentičnih live nastupa.

Ovog puta, drumelody još jednom pomera granice u svom kreativnom stvaralaštvu i objavljuje dva nova singla uz prateće spotove “Priča o identitetu / A story about identity” i “Intell” koji je uradio u saradnji sa DailyBass-om.

Kao što smo navikli kroz njegove spotove, drumelody dodatno dočarava magiju svoje umetnosti, često metaforički, ali uvek interesantno i potpuno svojstveno njegovim delima. Tako je spot za traku “Priča o identitetu” dobio jedinstvenu priču. Drumelody je za ovaj projekat većinu stvari uradio sam, od kreative, muzike, dela audio produkcije i spota. Kako kaže, “Priča o identitetu” je globalna priča o toj tematici.

Ono što je mene inspirisalo jeste upravo to globalno okruženje koje svakim danom sve više i surovije postaje površno. Ono što čini identitet, to je da kao pojedinac ne zavisiš ni od koga i tek tada ga svako od nas u potpunosti poseduje – ističe drumelody za naš sajt i dodaje da je identitet prosečnog čoveka usamljen, jer sve što ga čini, on to nema.

Ali, da li je u praksi današnjice moguće kreirati i očuvati sopstveni identitet? Drumelody veruje da jeste moguće radom i edukacijom, ali i prepoznavanjem prilika, a ne disperzijom.

Najbolje je izmeriti se tamo gde vas niko ne zna – ističe metaforički.


Za razliku od “Identiteta”, traka “Intell” u saradnji sa DailyBass-om više vuče ka dnb ambijentalanom zvuku. Prema njegovim rečima, to je taj lični osećaj, elektronska muzika koja je bez ograničenja i granica kao i animacija i poezija.

Berin, iza sebe ima već mnogo konkretnih uspeha kojim se može pohvaliti, pa je tako imao priliku da oduševi publiku na velikim evropskim festivalima kao su Ultra Europe i Tallinn Music Week, kao i da bude nominovan za prestižne muzičke nagrade "Ambasador” i Adria Muzzik Video Awards.

Iako se na prvo slušanje ova dva singla “Priča o identitetu” i “Intell” može pomisliti da je drumelody promenio muzički pravac, on kaže da nije došlo ni do kakve promene, te da je oduvek bio na tom dnb tonu, uz techno, deep i ambience poigravanja.