Ben Aronovič mi je postepeno postao jedan od omiljenih pisaca. Čini mi se da još od prve polovine (ili sada već trećine) serijala o Aniti Blejk nije bilo maštovitijeg i promišljenijeg serijala urbane fantastike. Aronovič je vrstan pisac, originalnog izraza, miljea čudnovatog za čitaoca sviknutog na američke romane toliko da deluje kao da je reč o potpuno izmaštanom svetu, a zapravo je vrlo detaljno istražen i proučen London - ili u slučaju ove novele, savremena Nemačka.

"Oktobarski čovek" širi svet koji je Aronovič iscrtao u svom glavnom serijalu, dajući čitaocu kratke uvide u istorijat magijskih dešavanja mimo Londona i Engleske, uspevajući da sve to deluje veoma zanimljivo, kao organski deo glavnog serijala, ali istovremeno sveže i drugačije - baš kao što je Nemačka drugačija od Engleske, na kraju krajeva.

U ovom slučaju, kraća forma je prijala Aronoviču, te je izbegao blago rasplinjavanje, koje ga je obično i koštalo pete zvezdice prilikom mog ocenjivanja, tako da se "Oktobarski čovek" čita kao što se gledaju bolje epizode možda ne "Dosijea X", ali svakako "Frindža" (kako god da je ta serija prevedena kod nas). Zato, 5* 

Ivan Jovanović Nightflier