Alt-rok veterani Dinosaur Jr. predstavili drugi video singl “Garden” sa predstojećeg novog albuma Sweep It Into Space koji će biti objavljen 23. aprila preko izdavačke kuće Jagjaguwar.

Spot je režirao basista benda, Lu Barlov (Lou Barlow) uz pomoć supruge Adel, ilustracija tur menadžera Džona Malonija (John Moloney) i animacija Kloi Hemingvej (Chloe Hemingway) koja radi pri izdavačkoj kući.

Album je snimljen krajem 2019. godine u studiju Biquiteen. Pandemija je prekinula snimanje sa ko-producentom Kurtom Vajlom (Kurt Vile), pa Mascis u saopštenju za štampu kaže da je "na kraju oponašao nekoliko stvari koje je Vile činio".

"Slušao sam puno Thin Lizzy, pa sam pokušavao dobiti neki od tog dvoboja dvostrukog olovnog zvuka", nastavlja Mascis. „Snimanje je bilo gotovo završeno u trenutku kada su stvari zaista pogoršale. Kada se masovni karantin dogodio u martu 2020., to je značilo da sam sam sa sobom. Ali bilo je super."

Dugogodišnji član benda Lou Barlow takođe je napisao i otpevao dve pesme na albumu. U bendu takođe nastupa bubnjar Emmett Jefferson Murphy III poznatiji samo kao Murph.