Uh, odakle početi.

Kavenagov crtež i kolor naprosto je čisto ludilo mozga. "Priče iz nekog drugog sutra" kao da su zbirka naslovnica, a ne normalan strip. U vizuelnom smislu, pravo umetničko delo, koje svakako nadilazi puki prizemni komercijalni proiizvod.

Sa scenarističke strane, ovo je Sklavi kakav nije skoro viđen. "Priče iz nekog drugog sutra #1: Nemoguća knjiga" zapravo se sastoje iz nekoliko kratkih storija, koje povezuju s jedne strane Hamlin, u ulozi pripovedača, a s druge Dilan - u ulozi čitaoca (za promenu). Motivi i teme kojima se Sklavi bavi za njega su više nego klasični. Reklo bi se da je ovo izdanje arhetipski Sklavi, koji nema mesta za preterane egzibicije, već je primoran da destiliše svoj... pa, sklavizam, koji je na neki način potčinjen veličanstvenoj Kavenagovoj razuzdanoj paleti boja.

Kranji proizvod je više nego izvrstan, ali priče koje sadrži ipak ne dosežu vrhunce Sklavijevog ludi... ovaj, kreativnosti. Međutim, izdanje u kome su predstavljene čitaocu figurira kao treći, posve nezavisan kreator. Veseli četvrtak se potrudio da pred čitaoce iznese savršeno dizajnirano izdanje u savršenom formatu i odštampano na savršeno odabranoj hartiji. VČ je zaslužio sve pohvale zbog odabira ovog "apsolutnog" formata i ostali izdavači u Srbiji bi i te kako mogli da se povedu za njihovim primerom, jer upravo ovakav format omogućuje predivnom Kavenagovom crtežu i koloru da zablista punom snagom. Da je ovo kojim slučajem objavljeno u Obojenom programu, bilo bi naprosto ugušeno. Ovako odštampano, od formata pa preko svega ostalog, u vrhu je konkurencije za stripovsko izdanje godine u Srbiji. Prava kolekcionarska poslastica.

5* & Nightflier's Seal of Approval.

Ivan Jovanović Nightflier