Filip Milolović sa hrvatskog ostrva Pašman kod Biograda na moru, pre par dana je na plaži pronašao bocu sa stripom Midhata Kapetanovića, koja je bačena u more ove godine u okviru redovnog programa Hercegnovskog strip festivala (HSF) „Strip u boci“. Kada je pronašao bocu, Filip se javio autoru stripa i organizatorima HSF-a i poslao fotografiju svoje akvizicije:

„Ne mogu vjerovati da je boca preživjela put do Pašmana“, napisao je u svojoj poruci organizatorima festivala Milolović dodajući da je ranije dolazio često u Crnu Goru i da sada ima i razlog više da poseti Crnu Goru i to upravo kada bude festival u Herceg Novom. 


Kako na sajtu HSF-a stoji, ovo je druga boca koja je pronađena ove godine, jer su u septembru u Bjelilima bocu sa stripom Filipa Andronika, pronašli Nadja (ne Nađa) Radulović, Ksenija Peruničić, Nikola Đuranović iz Podgorice i Petar Batuta iz Kotora, koji su bili na letovanju na Luštici.

„Mi smo se kupali na plaži i kako je naš pas Alfa u jednom trenutku odšetao malo dalje ja sam otišla da ga dovedem i primjetila u jednoj rupi u stijeni nešto. Zavukla sam ruku da vidim o čemu se radi i izvukla bocu koju smo zajedno onda svi otvorili i ukapirali da je to sa vašeg festivala i poslali vam fotografiju i poruku“, objasnila je Nadja situaciju u kojoj su 14. septembra pronašli još jednu poruku koju Hercegnovski strip festivla šalje svetu.