DOWN TO EARTH (2020) – Zak Efron najzad otkriva kakvog su ukusa voda i testenineSviđa ti se? Javi ostalima!

„Down to Earth“ je nova mini dokumentarna osmodelna serija koju možete naći na Netfiksu i koja tematizuje nekoliko u suštini esencijalnih tema – od potrage za zdravim načinom života i hranom do ispitivanja onih društava i pojedinaca koji su našli inovativne načine da doprinesu obnavljanju energije, ekološkom osvešćivanju, očuvanju sredine i zdravlja ljudi.

Čak i holivudski miljenik Zak Efron, kao voditelj i producent, deluje u ovom serijalu potpuno deholivudizovan i neobično zainteresovan za pitanja kao što su kakvu vodu pijemo i hranu jedemo, možemo li malo svesnije i odgovornije koristiti obnovljve izvore energije, kako možemo živeti duže, zdravije, ispunjenije i u saglasju sa prirodom i njenim resursima umesto u ulozi izrabljivača i kontaminatora.

Iako se duh serije na momente čini previše „new age“ i hipsterski, ipak, čak i ako niste zainteresovani za ekološke ili druge teme koje se tiču zdravijeg i manje toksičnijeg života, u ovome se može uživati iz čisto putopisnog aspekta, s obzirom na to da je serija snimana u Italiji, na Islandu, u Kostariki, Peruu itd., i da su neki od krajolika zabeleženi kamerom na ovim destinacijama apsolutno čarobni.

I pored malo „product placement“-a i previše entuzijastičkih i naivno američkih rekacija ne neke pojave, ideja iza ove serije je mahom plemenita.

Slobodan NovokmetSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva