Naentu je novo ime na regionalnoj muzičkoj sceni, a radi se o novom projektu Jordi Ilić. Domaća publika Jordi je već upoznala zahvaljujući njezinom hvaljenom, matičnom bendu Tús Nua, uz koji je odlučila još proširiti svoje muzičke vidike.


Naentu je osnovan... ne znam ni sama kada. Vjerojatno kad sam nabavila svoj prvi MIDI sintić i instalirala prve pluginove (naravno, odmah 5 reverbova). Ajmo reći da kao ideja postoji nekada od 2015. godine - kaže Jordi te dodaje kako Naentu radi sve sama, od sviranja svega preko snimanja do dizajna. Za razliku od Tús Nua, projekt je na hrvatskom, za šta postoji nekoliko razloga.

Zato jer tako želim, zato jer tu mogu iskoristiti svoje hrvatske tekstove i zato jer je ogoljeniji. Do sada je Naentu izbacio dvije pjesme, "Bolibok" i "Što mi to radimo?", a obe su dostupne na Bandcampu i YouTubeu. Uskoro (iako je datum ili vrijeme nedefinirano) će stići još pjesama, koje se trenutno skrivaju po raznim folderima čudnih imena na mome hardu. Planiram u jednom trenu objaviti dovoljno pjesama da sačine jedan pošten album, to može biti za mjesec ili godinu ili tri. Naentu je dobar ispušni ventil za sve moje potisnute emocije - zaključila je Jordi.

Dok Tús Nua pripremaju drugi studijski album koji bi svetlo dana trebao ugledati na jesen ove godine te se trenutno odmaraju od turneja, publika Jordin muzički izraz dodatno može upoznati kroz njen novi projekt.