Upoznajte DAZE, jedan od najmlađih bendova u SrbijiSviđa ti se? Javi ostalima!

Jedan od, po godinama članova, namlađih bendova sa ovih prostora obratio nam se svojim prvim singlom. U mesecima koji nam donose razne restrikcije i otežavaju rad i realizaciju, Ilija (14), Anđela (16) i Katarina (15), članovi benda Daze, samostalno su objavili debi singl "Running".

Daze je trebalo da se pojavi na bini nekoliko odloženih programa, između ostalog sa Parafom, Obojenim Programom i Artan Lili, kao i na Supernatural festivalu. Međutim, iako izuzetno mladi, pre prvog singla ipak beleže i nekoliko nastupa. Svirali su pre benda On Tour u KC Gradu i na Indirekt Showcase festivalu.

Za sebe kažu da su inide rock bend, a spojio ih je nastup Twenty One Pilots u Beču. Svi su poštovaoci stvaralštva Arctic Monkeys-a, tako da je jasno odakle dolazi inspiracija za pesme na samom početku karijere.

"Ja slušam i Mac Demarca, The Strokes i Tyler the creator-a. Anđela sluša Svemirka, Frank Ocean-a i Velvet Underground. Katarina sluša Radiohead, Royal Blood i Daughter. Pesma je nastala kada mi je ostala raštimovana E žica, pa sam slučajno odsvirao šta če postati baseline i ostatak nam je nekako samo kliknuo. Sve je išlo poprilično dobro, tekst je naravno o nekoj devojci" kaže Ilija.

U želji da saznamo nešto više o njima, uputili smo im par pitanja...


Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?

Hteli smo da dokažemo da u doba kada je sve toliko dostupno, da umesto samo fantaziraš o nečemu možeš to i da uradiš. Uspeva nam da se bavimo onim što nas zanima zato što smo odlučni i uporni u tome.

Motivi i filozofija benda...
Motivi u našim pesmama su lična iskustva i emocije vezane za ta iskustva. U pesmama se radi o nekim nezavršenim dogadjajima koji na neki način nalaze svoj kraj u našim tekstovima.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?

Pesme nastaju kao izliv emocija i predstavljaju taj odredjeni trenutak, komunikacija sa društvom postoji ako se neko pronadje u tekstu ili mu se jednostavno dopadne muzika.

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
Lako smo se okupili zbog zajedničke želje da sviramo i nastupamo, usput smo postali bliski prijatelji i to je pored muzike ono što nas drži zajedno.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...

Nedostatak vremena zbog škole i drugih obaveza i ono standardno sukobljavanje ideja i vizija.

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?

Ko god želi realno, nemamo neku ciljnu grupu ni ideju o tome.  Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva