Alternativni bend Dingospo Dali objavio je svoj drugi album "O nečemu lepom", sa deset novih pesama prožetih, kako ističu njegovi članovi, "raznim emocijama, što teškim, što lepim i pozitivnim". Album koji se pojavio na jutjubu i digitalnim platformama ranije je najavljen singlom i spotom "Slabost", a objavljuje ga promoterska kuća Long Play.

foto: Luka Radulović
"U album je uloženo puno truda, rada i ljubavi kako bi se od njega napravilo jedno za nas veoma značajno delo. Bilo nam je potrebno puno strpljenja za njegovu realizaciju, samim tim, potrebno je strpljenja i za njegovo preslušavanje. Ko ga nema, neka ne započinje, a ko ga ima, nadamo se da će se na njega i vraćati", kaže pevačica i autorka stihova Sandra Vidojević.

Na novom albumu Dingospo Dali u pesmi "Kada bih" govore o onome što bismo želeli da uradimo a ne uradimo, "Srce" se, kaže Vidojević, "zaštitnički odnosi prema svojim snovima, željama i svom unutrašnjem svetu", "Putokaz" govori da ne treba zanemarivati sopstvene instinkte, "40 dana" ukazuje na strpljenje, dok "Hoću da vrisnem" poručuje: "Ne povlačiti se, već uzdići se".

Pesma "Koga briga je" kroz ironiju prezire ljudsku ravnodušnost, sebičnost i lenjost, "Kao pre" je, prema rečima Vidojević, "pesma o starosti, prijateljstvu i prebrzom vremenu u kojem živimo", dok je "Teheran" samo "zagonetka u pesmi, simbol neistraženih mesta, neostvarenih želja i nerazjašnjenih misterija..."

Album, inače, udarnički otvara "Slabost", na koju se porukom nadovezuje "Vidokrug", specifičan po ritmu i po aranžmanu koji nije sličan nijednoj Dingospo Dali pesmi. Upravo je "Vidokrug" bio glavna inspiracija za naslov albuma "O nečemu lepom", a Vidojević smisao imena dodatno objašnjava:

"Može biti želja, težnja, spoznaja ili pak samo iluzija o nečemu lepom. Uglavnom je sve od navedenog ili najčešće iluzija. Dokle god postoji i trunčica lepog ili makar težnje za nečim lepim - sve je u redu".

Beogradski bend, koji pored Sandre Vidojević čine bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Marko Mićanović, komponovao je deset novih pesama tokom prethodnih nekoliko godina u studiju "Sova" u Bigzu, a snimane su tokom 2019. u studiju "Šamarčina" u Vrbasu, uz pomoć producenta Borisa Mladenovića Bomle, gitariste Jarbola i Škrtica, koji je album kompletno snimao i miksao.

"Mi smo prezadovoljni. Bomla je čovek sa puno iskustva koji je prozreo naše ciljeve i pripitomio nas baš onoliko koliko je bilo potrebno da se sve što smo zamislili sprovede u delo. Našu muziku je definisao je kao 'herojski grandž' i naučio nas da se prema njoj odnosimo u skladu sa tim 'žanrom'. Tih desetak dana praktično smo živeli zajedno u studiju u Vrbasu i ostvarili sa Bomlom savršenu saradnju, verujemo da ćemo ponovo sarađivati", kaže Vidojević.

Master albuma je rađen u Mastering studiju u Londonu (Doktor Mix). Dizajn je radila Myllen Nićić, grafička dizajnerka i ilustratorka. Dingospo Dali je prvi album "Sve dok mislim da je ovo drugi svet" objavio 2017. godine za Long Play.