ABC je neki dan objavio prvih devet minuta njihove nove misteriozne serije Emergence. Riječ je o SF trileru čije su scenaristice i izvršne producentice Michele Fazekas i Tara Butters (Marvel’s Agent Carter, Resurrection, Reaper). Paul McGuigan je režirao pilot i također je jedan od izvršnih producenata. Emergence producira ABC Studios koji je dio kuće Disney Television Studios, koji se pak sastoji od 20th Century Fox Television, ABC Studios i Fox 21 Television Studios.

Serija prati šeficu policije Jo Evans koja k sebi prihvaća djevojčicu Piper pronađenu blizu mjesta misteriozne nesreće. Piper se ne sjeća ničega što se dogodilo, a Jo je daljnjom istragom sve više uvučena u zavjeru koju nikada nije mogla ni zamisliti, s indentitetom djevojčice u centru svega…

Glavne uloge tumače Allison Tolman kao Jo Evans, Alexa Swinton kao Piper, Owain Yeoman kao Benny Gallagher, Ashley Aufderheide kao Mia Evans, Robert Bailey Jr. kao policajac Chris Minetto, Zabryna Guevara kao Abby Frasier, Donald Faison kao Alex Evans i Clancy Brown kao Ed.

Emergence na male ekrane stiže 24. rujna.