Početkom juna Pixies su najavili novi album Beneath the Eyrie, i tom prilikom  podelili prvi singl "On Graveyard Hill". Beneath the Eyrie izlazi 13. septembra za izdavačke kuće Infectious/BMG. U saopštenju benda navedeno je da album donosi "priče o vešticama, Danijelu Bunu, otpadnicima i drugim likovima." Sada su podelili još jedan video za pesmu sa očekivanog albuma - "Catfish Kate".


Kolektiv Krank! producirao je animirani video za ovu pesmu (takođe su radili i video za "Tenament Song" sa albuma "Hsad Carrier"). Neirin Best i Lianne Pierce su kreirale video za "Catfish Kate". U izjavi za medije stoji da su to uradile uz upotrebu raznih tehnika digitalne animacije, ručno pravljenih animacija kao i raznih starijih tehnika, slikane animacije, lightboxa, rotoskopinga i druge.

Tom Dalgetz je producirao album koji je komponovoan tokom 2018. a snimljen prošlog decembra u studiju Dreamland Recordings u Vudstoku. Studio je smešten u zdanju sagrađenom 1896. godine u kome je nekada bila crkva. Snimanje ovog albuma pratio je i serijal podkasta pod nazivom It's a Pixies koje je producirao i vodio Tony Fletcher. Podkast je počeo sa emitovanjem 27. juna i biće objavljivan do zvaničnog izlaska albuma  

Pixies danas čine  Black Francis (vokal, gitara), Joey Santiago (gitara), David Lovering (bubanj), i Paz Lenchantin (bas). Beneath the Eyrie je treći album Pixies od njihovog ponovonog okupljanja 2004. godine i naslednik je albuma Head Carrier.