Trijumfalno drugo veče Arsenal Festa 09 u četvrtak pokazalo je svu moć, snagu i bogatstvo rok muzike nastupima raznovrsnih izvođača kakvi su Little Steven, Vlatko Stefanovski, Darko Rundek i Ritam nereda, pred oko 5.000 posetilaca, i to nakon nevremena koje je tokom popodneva i rane večeri pogodilo Kragujevac!

Zbog uporne i obilne kiše, početak programa druge večeri je morao da bude malo odložen, ali je Arsenalova publika strpljivo čekala da padavine prestanu. I kada su konačno otvorene kapije festivala, a kolone posetilaca krenule ka festivalskom prostoru, pokazalo se, po ko zna koji put, da Arsenal ima izuzetno odanu publiku koja voli i poštuje svoj festival.

Za početak na Main Stage-u Vlatko Stefanovski je još jednom nadmoćno pokazao zašto je gitarista svetskog glasa, nadahnutim izvođenjima, uz pomoć novog basiste Ivana Kukića i bubnjara Jana Stefanovskog. klasika Leba i soli i njegove solo karijere kakvi su „Gypsy Song“, „Jovano, Jovanke“, „Mamurni ljudi“ i „Kao kakao“.

foto Zoran Lazarević Laki
Nakon takvog majstora na Main-u je usledio jedan malo drugačiji – gitarista Brusa Springstina Little Steven, sa svojim mnogoljudnim pratećim bendom the Disciples of Soul, priredio je istinski muzički spektakl! Prepoznatljiv po obaveznoj marami na glavi, Little Steven je kao majstor ceremonija vodio zvučno moćan i savršen bend, obogaćen izazovnim plesom tri prateće pevačice i moćnom podrškom duvačke sekcije.
Predstavljajući novi album „Summer of Sorcery“, Little Steven i bend su u Kragujevcu priredili vrhunsku šou, nadmoćno se zvučno prošetavši kroz obrasce popa, roka, soula i latino zvukova, u stvarima kakve su „Communion“, „Party mambo“, „Gravity“, „Superfly“ i „Sun City“. Nagrađen ovacijama, Little Steven je na kraju poručio: „Hvala Srbijo! Vratićemo se! Uvek se vratimo. A sada Darko Rundek!“

Trijumfalno veče na Main-u zaključio je Darko Rundek sa svojom Ekipom podarivši u sitne noćne sate izuzetno brojnoj publici pesme kakve su „Ruke“, „Sejmeni“, „Ima ih“, Aj karmela“, „Šejn“ i „Apokalipso“.

Na prepunom Gardenu vrilo je uz pank metal Ritam nereda, kao i kantautora Mileta Kekina koji je predstavio novi solo album „Kuća bez krova“, a sledili su bluz psihodeličari M.O.R.T. i Dejan Cukić i Spori ritam bend (zbog pomeranja programa nisu mogli da nastupe, nažalost, There.,Scordisci, Nikom ništa i Turisti). Explosive DJ Stage rasplesali su tokom noći Mancha b2b Mark panic, Clarkent/ Just 2 i Mihal Pol.

Treće večeri Arsenala 21. juna nastupaju Red Fang, Nele Karajlić, Eyesburn, Hladno pivo, i brojni drugi. Kapije se otvaraju od 19:00, nastupi kreću od 20:00, a ulaznice se prodaju i na ulazu u festival.