Woodstock 50 – festival kojim je trebalo da se obeleeži 50. godišnjica legendarnog muzičkog festivala – otkazan je.

Iako je najavljeno desetine aktuelnih zvezda, ulaznice za festival nisu ni puštene u prodaju. Prodaja je otkazana u aprilu, zbog prijavljenih problema sa dozvolom.
Međutim, u ponedeljak, japanska kompanija „Dentsu“, jedan od glavnih investitora festivala, objavila je da neće nastaviti finansiranje Woodstocka 50, zajedno sa suorganizatorom originalnog događaja Majklom Langom.

“San je svake agencije da radi sa poznatim brendovima i da bude povezana sa značajnim pokretima”, kaže Dentsu u izjavi. “Imamo jaku istoriju proizvodnje iskustava koja okupljaju ljude oko zajedničkih interesa zbog čega smo izabrali da budemo deo festivala 50. godišnjice Woodstocka”, saopštila je kompanija i nastavila:
“Ali, uprkos našem ogromnom ulaganju vremena, truda i posvećenosti, ne verujemo da se produkcija festivala može realizovati kao događaj vredan brenda Woodstock, istovremeno osiguravajući zdravlje i bezbednost umetnika, partnera i učesnika. Kao rezultat toga i nakon pažljivog razmatranja, Dentsu Aegis Network’s Amplifi Live, partner Woodstocka 50, odlučio je da otkaže festival. Koliko god da je teško, smatramo da je ovo najpametnija odluka za sve uključene strane”.

Imagine Dragons, Kacey Musgraves, Run the Jewels, Chance the Rapper, Halsey, John Fogerty, Robert Plant… i još desetine drugih umetnika trebalo je da nastupe od 16. do 18. avgusta, tačno 50 godina od originalnog festivala u Betelu, Njujork, na lokaciji Woodstocka 69.