Sell Them Sin je relativno mlad bend iz Novog Sada, ali ga čine iskusni muzičari sa izuzetkom pevačice kojoj je ovo debi na sceni. Neki od njih sviraju i u bendovima kao što su Analizator ili Casillas, a gitarista Charlie Caroll, inače, Englez na privremenom radu u Srbiji, iza sebe ima učešće u brojnim ostvrskim bendovima alternativne britanske scene (Bloodlust; Tonight, We Ride), ali Sell Them Sin neguje ipak nešto “mekši zvuk”.

Za sebe kažu da su “Neprofitna Organizacija” i multinacionalna, multikulturalna i multiseksualna sredina. Rekao bih i multižanrovska, jer ne bih umeo da vam tačno kažem koji stil svira ovaj bend. Naposletku, što bi neko rekao, “Nije to tako zdravo ni važno” dokle god možete da osetite energiju, ideju i emociju, a Sell Them Sin sve to ima.

Muško/ženski vokal, čvrsta ritam sekcija i gitara koji šetaju od hardkora, panka i nojza, preko alterroka do bazičnog rokenrola daju pitku, ali ne i ljigavu mešavinu. Petnaestak minuta na EP prvencu nazvanom “Di$arm” koji je izdat pre neka dva meseca, a možete da ga poslušate ili kupite na https://sellthemsin.bandcamp.com/releases, vrlo brzo prođu pa prosto osetite potrebu da krenete nanovo od prve, ”Broken Necks” koja je prvi minut klasična pankčina, do gitarskog sola kada do kraja prelazi u manir nekad popularnih L7.  Pesmi “Music As A Rhetorical Question” fali samo saksofon da bismo je mogli pripisati bendu kao što je The Slits, a naslovna “Disarm” je intelektualni hardcore/punk u maniru Fugazi-ja dok odličan sugestivni ženski vokal Tamare Vojnović uzvikuje parole kao što je “The chains that we wear are the same chains we sling. It's dirty to be different: You're such a pretty thing”. “Downer “ je nekako najžešća na EP-ju sa dosta stop-go momenata, a “Your Money And Your Life” počinje fantastičnim zvukom bas gitare koja dominira celom pesmom, dok tekst govori koliko je važna sloboda i mogućnost samostalnog odlučivanja.

Sell Them Sin na svojoj FB stranici poručuju da njihov izraz dosta duguje bendovima kao što su Retox, Unsane, F-Minus, Pennywise i The Clash, a ja bih dodao, mene još podsećaju na kasne osamdesete i početak devedesetih u duhu jednih Bikini Kill ili Babes In Toyland, naravno, najviše zbog ženskog vokala. U sve ovo sam mogao da se uverim i uživo (dva puta) i mogu odgovorno da kažem da je SELL THEM SIN bend koji obećava. I pored svih ovih navedenih bendova i uticaja ima veliku dozu originalnosti ma koliko to čudno zvučalo i ja mogu samo da ih preporučim. I bend i ovaj EP !

Zoran Popnovakov