Šta skriva "Crna kutija" Crne Planete?



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Posle višemesečne pripreme, regionalna godišnja kompilacija "Balkan Under The Radar" pod okriljem Black Planet Records-a doživela je svoje šesto izdanje. Budući da je već učvrstila zvuk etikete i rezidente, ekipa sa Crne planete Vam ove godine predstavlja kompilaciju broj 6 nazvanu "Black Box".

Kompilacije "Balkan Under The Radar " imaju za cilj otkrivanje zanimljivih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora Balkana, uz naravno naše rezidente i prijatelje. Uspeli smo da objedinimo podzemlje skoro svih bivših jugoslovenskih republika. Većina stvari je pravljeno specijalno za ovu kompilaciju, a sve nisu zvanično objavljivane.

Ovog puta kompilacija se sastoji iz dve celine sa 29 numera izvođača iz celog regiona. Prvi disk je posvećen sviračkim i elektronskim alternativnim projektima sa vokalima. Drugi disk je posvećen eksperimentalnoj instrumentalnoj muzici i elektronici a sadrži noise, eksperimentalne i spoken word uratke. Što se tiče zastupljenosti pravaca - i ovoga put je dijapazon širok – alternativa, elektronika, stoner, industrial, ambient, dnb, noise, jazz-funk, hip-hop, fusion, experimental itd. Ovogodišnja novina je mali literarni dodatak skriven među pesmama. Artwork je uradio Jovan Shpira Obradović. Kompilacija je dostupna za besplatno slušanje i preuzimanje ovde.





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva