Nekoliko dana prije kraja 2017. godine Basheskia & Edward EQ objavili su novi spot. Riječ je o videu za pjesmu ‘Čovjek koji je mislio na sebe’, koja se nalazi na albumu ‘Opasan čovjek – pjesme Mehmeda Begića’.

Autor videa i čovjek odgovoran za njegovu realizaciju je Sandin Puce, mostarski video umjetnik sa adresom u Berlinu. Glumci koji su oživjeli likove iz sanjanih marokanskih pustinja su: Vera Streicher i Aleksander Tesla. Za kameru je zaslužan Henk Otte, a za kolor postprodukciju Timm Kröger.

Evo šta kaže Mehmed Begić o Sandinu:
Kada sam upoznao Sandija, Mostar je frcao od energije. Moguće da je to bila instant posljedica nasilne podjele grada. Nemam odgovor, niti ga više tražim. Trenutno ne mogu da ne mislim na Berlin, na dva Berlina i svega što je sasječeni grad dao prije ujedinjenja. Slično je bilo i sa Mostarom – tih dana kao da se umjetnošću osvećivao silovanjima koja su mu napravljena. Sa Sandijem sam radio u više navrata - na kratkim filmovima, spotovima, reklamama, a ultimativni plan je bio da on postane naš Jim Jarmusch, dok bih mu ja tu eventualno poslužio kao Chris ‘Permanent Vacation’ Parker. Započeli smo i scenario za dugometražni film. Prvenstveno poetičan, jer šta drugo da radi sa pjesnikom. Sandi je u međuvremenu odselio u Berlin i radi na velikim stvarima. Znate Kovacs i njenu pjesmu ‘My Love’? On je smislio i režirao taj video. Provjerite slobodno, ali tek nakon što dođete do kraja ovoga što me ohrabruje da ćemo ipak jednog dana možda praviti davno zasanjani film.