Šabački space-rock sastav MOON je spontano nastao leta 2016. godine nakon serije druženja i jam sessiona ove trojke. Novembra 2016. bend ulazi u novosadski studio Do Re Mi da zabeleži svoje prve radove u obliku pesama Escape i Voyager 1. Svoje zvanično predsavljanje MOON beleži 22.05.2017. izdavanjem singla za pesmu „Escape“, dok će singl "Voyager1" biti predstavljen uskoro. Produkcija je rađena u zagrebačkom Chicken Sound studiju od strane strane Vedrana Kovačića Belog, poznatog po radu sa Abroad Experiments, A|symmetry, Judette, Bang Bang, i dr.
"Tema ovog instrumentala je, kako mu i ime govori, beg. Nakon prividnog buđenja iz sna, slušalac se našao u seriji čulnih senzacija koje ga vode kroz vreme i prostor... koji na momente deluje kao toplo i poznato utočište, da bi se sledećeg trenutka našao u nezaustavljivom begu od nepoznatog u nepoznato. Nakon dosta preplitanja, poslušajte i sami da li je beg bio uspešan. I uopšte potreban? " - objašnjava bubnjar Miroslav Stanković.

Muzika benda MOON je instrumentalni rock. Članovi benda su iskusni šabački muzičari. Gitarista Milan Katanić je poznat po radu u legendarnom crossover bendu iz 90-tih, Ništa ali logopedi. Zajedno sa basistom Mikijem Stankovićem svira u alt-rock sastavu Eleven koji radi od 2008. Miroslav Stanković debituje na bubnjevima.



Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
Na početku smo samo hteli samo da sviramo i da se dobro zabavljamo. Sada želimo to da podelimo i sa drugima.

Ideologija, motivi i filozofija benda...
Da razmenimo dobru energiju.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično pražnjenje?
Tu je ravnoteža, uzimamo i dajemo. Na početku je to bila samo razmena između nas trojice, dok nismo shvatili da imamo mnogo toga da podelimo. Možda nas nema mnogo, i svesni smo da nas ima sve manje u ovoj organizovanoj struktuiranoj državnoj represiji prema kulturi, drugačijem razmišljanju, stvaranju i kritici uopšte … ali i dalje nas ima – i dokle god nas bude bilo, treba da kažemo šta osećamo i mislimo, da razmenjujemo. Mi svoj bunt ne izgovaramo direktnim porukama, to što radimo je živa (instrumentalna) reč i doživljaj naše generacija u ovo vreme. Da se razumemo, mi želimo i da se dobro zabavimo, a dobra stvar je što je ovo i mnogo više od toga, za sve nas.

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
U opštem slučaju u praksi deluje veoma teško držati se na okupu. Većina mladih bendova žele sve i odmah, a kada dođu prvi nešto veći izazovi dolaze instant razočarenja, tvrdoglavost, raspad. Kod starijih i „iskusnijih“ često je nefleksibilnost usled previše rigidno formiranih stavova i navika, nekada straha od promene, a vrlo često i nedovoljno volje u opštoj letargiji društva i poznatoj represiji. Što se nas tiče, trenutno sve manje-više izgleda jednostavno, lepo se družimo, lako se kapiramo i stvaramo.. ali tek smo počeli i ko zna šta će biti.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
Kada radiš dva i više posla i kod kuće imaš sitnu decu, kada ti fali para, vremena.. i volje da se se baviš stvarima koje nisu muzika, stvaranje, zezanje na probama i svirke (npr. promocije? ☺).

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
Pustili bi najpre svima nama najdražima i najbližima, jer u ovome ima mnogo svih njih. Kao i svim ljudima otvorenog uma koji vole dobre, zdrave, ali i žestoke vibracije, u svakoj prilici.
Pustili bi premijeru i budućem predsedniku, odvrnuli bi na 11 da ogluvi i da ga oduva van ove galaksije!