Imagine Incredible, novosadski studio za produkciju i izdavanje stripa, uspešno je priveo kraju svoj prvi Kickstarter projekat! U centru njihove pobede nalazi se naučno-fantastični strip Lightstep Chronicles, sa kojim su prvi put izašli u svet pre mesec dana. Samo 30 dana kasnije, Lightstep Chronicles je putem Kickstarter platforme premašio zadati cilj od $10.000, sakupivši 124% traženih sredstava! Uspeh ovog projekta je još veći ako se uzme u obzir da je u pitanju strip prvenac ovog mladog i ambicioznog studija.

Lightstep Chronicles je napisao i ilustrovao nagrađivani domaći autor Miloš Slavković. Radi se o prelepo oslikanoj svemirskoj avanturi punoj intergalaktičke intrige, svemirskih bitki i vremenske dilatacije. Kickstarter donatori će prvi dobiti priliku da zaplove kroz čudesni svet art deco svemirske opere u duhu Flash Gordona, i to u društvu mlade junakinje January Lee i misterioznog svemirskog gusara Jazzmana. Pored prvih pet epizoda stripa koje zajedno čine jedinstvenu narativnu celinu, donatorima je kroz Kickstarter kampanju omogućen i  pristup romanu „Uncommoner's Gene” autora Ivana Brankovića. Ovaj roman je takođe smešten u Lightstep univerzum, par decenija pre vremena January Lee, i pruža detaljniji uvid u svet koji je Slavković izgradio. 

Domaći strip koji je ugrabio pažnju globalne javnosti do sada je bio dostupan samo putem Kickstarter kampanje, ali Imagine Incredible tim potvrđuje da će u skorijoj budućnosti biti dostupan i široj publici, prvo u digitalnom, a zatim i u fizičkom obliku. Ukoliko niste obezbedili svoj primerak putem Kickstartera, preporučujemo da pratite Lightstep Chronicles Facebook i Twitter naloge, kao i zvanični sajt, za sve buduće informacije o dostupnosti stripa.