Retko se desi da nam u jednom danu u redakciju stignu vesti o čak četiri nova spota. I da vas ne bismo smarali sa četiri objave posebno poslužićemo se praktičnom "đuture" objavom kao pregledom novih video singlova na našoj sceni. Četiri potpuno različita pravca i senzibiliteta. A dobra fora je što će neko zbog metala zakačiti i alternativni rok bend npr, neko zbog hip hopa - elektro garažni. Tako da,... živele "đuture" objave! :)


Stereo Banana - Nemoj da znojiš tehniku


Niški hip hop duo Stereo Banana na šaljiv način prikazuju kako bi izgledala srpska verzija “Trainspottinga” u videu “Nemoj da znojiš tehniku”. Glavnu ulogu tumači mladi glumac Predrag Vasić, miljenik publike iz filma “Montevideo, Bog te video” koji je upešno dočarao dan bezposlenog „mangupa“ u Nišu.

Singl „Nemoj da znojiš tehniku“ nalazi se na albuma „Munje nebjeske“, a spot je nastao u saradnji sa rediteljem Miodragom Mišom Ignjatovićem. Scene su snimane na više lokacija u Nišu, uključujući i klub „Feedback“.

Marko Anđelković Naopak povodom novog videa je izjavio: „Mnogo nam je drago što smo na kraju ipak snimili spot za ovu pesmu. Nadali su se neki da će to drugačije da izgleda, da nosi otmenije ruho, ali izgleda da je ipak ovako trebalo da bude. Hvala svima koji su bili, jer su dobra deca i umeju da se raduju. Mi smo spremni da krenemo dalje, jer se od nas ništa manje i ne očekuje. Uživajte u nastavku svojih života, a mi ćemo se javiti kad budemo imali još nešto zanimljivo da kažemo i pokažemo. Živela sloboda, uzdravlje svima!“

Pored Vasića u video spotu „Nemoj da znojiš tehniku“ pojavljuje se i glumac Marijan Todorović, u ulozi DJ-a lokalnog „underground“ kluba.


Cardinal Point - Mesmerized


Prvi muzički spot benda Cardinal Point iz Vranja za pesmu Mesmerised, jedne od pesama sa njihovog albuma Spit On Trust And Reliance proglašenog za najbolji debi album u regionu i uvrstan među 40 najboljih u regionu za 2015. godinu.

Spot je sniman krajem jula 2016. na stovarištu otpadnog metala u okolini Vranja. Režiran i produciran od strane Mile Janjić FTV producenta, koja je učestvovala i u pisanju scenarija zajedno sa momcima iz Cardinal Point-a. Snimanje je omogućila podrška gradske opštine Vranje, stovarište otpadnog metala "Ekos", "Foto Zmaj" studio i RTV Focus. 

Uz dosta napora po paklenom danu, lakših telesnih povreda aktera, ali i entuzijazma i dobre zabave tokom snimanja Cardinal Point precrtava još jednu stavku sa njihovog spiska ciljeva.


Belo u boji - Itaka


Pod nazivom  Belo u Boji nastupaju od decembra 2015.godine i za ovih nekoliko meseci uspeli su da zagolicaju pažnju javnosti. Osim Ep izdanja “Sjaj sa druge strane večnosti”, koje se pojavljuje krajem jula 2016.godine, svakako treba pomenuti da je ova ekipa imala zapažene nastupe na Čačanskoj, Zaječarskoj i Leskovačkoj gitarijadi, dok su u Leskovcu i Čačku odneli prvu nagradu.

U pitanju je ekipa koja nam dolazi iz Gornjeg Milanovca koju čine: Miodrag Danilović (ex Strah od Džeki Čena)-vokal; Miloš Knežević-bubanj; Luka Jakovljević-bas gitara; Naum Simovski-ritam gitara i Strahinja Stefanović-solo gitara.

Spot je urađen za stvar “Itaka” kojom su milanovčani muzikom obojili stihove pesme “Prolog”, Miloša Crnjanskog. Za scenario su zaslužni Miodrag Danilović i Milica Vukelić, koja takođe snimila, montirala i režirala spot.


GronznyCorp. - Oddball


Tročlani bh. electro garage pop bend GroznyCorp. objavio je spot za pjesmu „Oddball“ koja je ujedno i najavni single njihovog albuma prvijenca „How To Forget The Missing Pieces“, objavljenog početkom prošlog mjeseca.  
Spot za pjesmu „Oddball“ sniman je u Travniku. Njegovu režiju potpisuju članovi benda, snimateljica je bila Vanja Jovišić, a u spotu glume prijatelji benda Beržih Adžaip i Nezir Hotić.
Bend GroznyCorp. okupljen je 2014. kao svojevrsna reorganizacija i nastavak nekadašnjeg benda Grozny, a danas ga čine Fadil Hamzić, Faruk Odobašić i Mirza Lendo koji su domaćoj javnosti poznati i kroz rad bendova KZU ole ole & PZU oje oje, KillingJazzHardCoreBaby i Puls Asfalta. Nakon dvogodišnjeg perioda rada na pjesmama, definisanju zvuka i snimanju albuma, bend je počeo sa aktivnim djelovanjem 2016. koja se može smatrati i kao stvarna godina nastanka.
„Naše su pjesme prožete melanholičnom atmosferom, melodičnim vokalom i periodičnim ponavljanjem tema uz povremenu nadogradnju sa novim sekvencama. Iako melanholija dominira kao sveprisutna osobina (muzički i tekstualno), i dihotomija je jedna od važnijih karakteristika, tako da slušalac svaku pojedinu melodiju i/ili stihove može dvojako kako osjetiti tako i protumačiti“, kažu iz benda.
Žanr muzike koju izvode sami vole definisati kao „electro garage pop“. To je spoj elektronskog bubnja i synth basa sa garažnim zvukom živih gitara i pop vokala obojenog sa dosta efekata.