Sastav nastao početkom 2012. godine. Posle definisanje žanra u istoj godini, bend stupa na scenu pod imenom GodDamn i počinje sa autorskim radom. Pravac autorskih pesama može da se okarakteriše kao “southern/heavy rock”. Od nastupa izdvajaju pobedu u takmičarskom delu "Reload festivala" u Vladičinom Hanu, nastup na "Pin konfereciji" u okviru festivala "Taksirat" u Skoplju, osvojeno prvo mesto po novinarskom, a drugo mesto po stručnom žiriju na "Belgrade Demo Fest-u" i na festivalu "DAN D" u Beogradu, i još mnogo drugih festivala i nastupa u regionu, ("Šumadija Fest"-Kragujevac, "Revolution Fest"-Kumanovo, "Drugom stranom festival"-Vrnjačka Banja, "Balkan Street festival"-Vranje, "Dani Vranja"...), a 2014. godine odneli nagrade sa Zaječarske gitarijade, gitarijade u Ratkovu, i učešće na Beer Fest-u. Trenutno se bend bori za ulaz i učešće na najpoznatijem rok/metal festivalu  "WACKEN" u Nemačkoj. Očekuje ih još mnogo svirki u zemlji i regionu.

Kako bi sve podigli na viši, ozbiljniji i profesionalniji nivo, usleg brzog nastanka novih bendova u svetu sa istim ili sličnim imenom, odlucili su i da promene ime u "Cardinal Point" direktno ukazujući na njihov žanr, stil i prkosno ponosan stav o njihovom geografskom položaju.
Snimili su njihov debi album i krajem avgusta-pocetkom septembra izlazi zvanično izdanje za "Nocturne" pod nazivom "Spit On Trust And Reliance", koji će sadržati 11 pesama + bonus track (LP - 54 min.), a na leto nadaju se i spotu. Album je snimljen u studiu “3x2” u Pančevu u vlasništvu Stefana Gaćeše, koji je bio snimatelj i producent. Pored fizičkog izdanja, album će biti dostupan preko svih digitalnih download/streaming servisa kao što su Amazon, iTunes, Deezer, Spotify i drugi.
Za logo benda zaslužan je Predrag Simonović iz Vranja, a cover photo i ceo booklet za digitek pakovanje CD-a Nenad Tasić iz Niša. 

Članovi:
Miodrag Dimitrijević Šima – vokal, gitara
Milan Stojković Zverko – bubnjevi
Milan Stefanović – gitara
Dejan Mitić – bas gitara