Danijel Jovanović vraća se reizdanjem svog prvenca “Severna kapija: Duhovi prošlosti” koji je prošle godine osvojio srca čitalačke publike svih uzrasta. Ovoga puta poverenje je dao izdavačkoj kući Vrane, a ilustracije za ovo glamurozno izdanje radiila je Aleksandra Jevtović. 

Podsetimo, „Severna kapija: Duhovi prošlosti“ prva je od četiri priče fantastičnog  serijala prepunog misterije, pustolovina, starih verovanja i zaboravljenih  stvorenja koja su nas do sada vrebala samo iz priča pred spavanje. U ovom romanu, na preko 300 stranica, život trinaestogodišnje Suzane se menja kada dobije stipendiju  jedne od najelitnijih škola u Evropi. Biće to put u mračnu avanturu kakvu nije mogla ni da nasluti jer vrlo brzo po dolasku, devojčica biva uvučena u tajne koje su zidine te škole čuvale vekovima. Misteriozne pojave progone nju i njene prijatelje i oni sve  dublje ulaze u lavirint  opasnosti i strave. Deca će saznati da su bića poput drekavca, more, lesnika i veštice stvarna i da ih je gotovo nemoguće zaustaviti. Suzana, uz sve to, ulazi i u neku vrstu lične borbe koja će je zauvek promeniti.

“Severna kapija” uzbudljiva je priča o zagonetkama, misterijama zakopanim u prošlosti, zaboravljenim slovenskim bićima, simbolima i starim narodnim verovanjima. Pored toga, ovo je priča o snažnoj porodičnoj ljubavi, nesvakidašnjim prijateljstvima, razlici između društvenih slojeva i odrastanju koje ponekad ume da bude surovo.

Sam autor je rekao da je novo ilustrovano izdanje ostvarenje jednog od njegovih najvećih snova i da je presrećan što njegova priča ima još jednu priliku da se na adekvatan način predstavi široj publici pre nego što nastavci ugledaju svetlost dana.
Pomenuti roman već danas možete poručiti preko zvanične fejsbuk stranice.