foto: Marko Ristić
Multinacionalni Balkan Gypsy Punk Metal bend KULTUR SHOCK vođen Srđanom Ginom Jevđevićem spektakularno je zatvorio prvo veče šestog Lake Festa! Ova fantastična šestorka izašla je čak na 2 bisa! Harizmarični Gino i publika su celo veče pevali kao jedno, te su se numere kao što su “Zumbul”, “Hasishi”, “God Is Busy, May I Help You” i “Istanbul” orile prostorom pored Krupačkog jezera i čule daleko.

Bajaga i Instruktori su još jednom pokazali da su uvijek spremni da oduševe publiku Lake Festa. Otvorivši svoj set sa numerom “Montenegro” koju je pratio vatromet, Momčilo Bajagić i ekipa su samo nastavili da nižu hitove iz svoje više nego bogate karijeregde je čitavih 12000 ljudi da igralo zajedno sa njima. Na bis su izveli numeru “Od kad tebe volim” i “Moji su drugovi” što je bila sjajna završnica njihovog nastupa.

Nadaleko poznati svetski mega car Rambo Amadeus sa svojim Five Winnetous sekstetom prilično je zagrijao atmosferu kojoj ništa nije mogao ni hladan vetar koji se svojski trudio da ohladi već dovoljno zagrejanu publiku. Njihov jazzy pristup aranžmanima Rambovih fantastičnih hitova bio je sjajna uvertira za ono što je sledilo.

Uvod u magičnu noć pod zvezdanim nebom i topolama kod Krupca dali su mladi sastav Voodoo, koji je samo zagrejao atmosferu i dao znak da ovogodišnji Lake Fest može da počne. Nakon njih su nastupili Off Duty i Mangrov, dok je publika pristizala u sve većem i većem broju.

Prvo veče Lake Festa bilo je posvećeno desetogodišnjici nezavisnosti Crne Gore i ulaz na festival je bio besplatan. Pokrovitelj ove večeri je Ministarstvo kulture Crne Gore.

Večeras nas na Lake Festu očekuju nastupi bendova Light Under The Black Mountain, Zoon Politikon, M.O.R.T., Kerber, Goran Bare i Majke, Kirili Djaikovski i Nikola Vranjković.